Κάλεσμα για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

14:10 6/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ απηύθυναν από τη Λάρισα ο Οργανωτικός Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της

ΑΔΕΔΥ κ. Χρήστος Παπαναστάσης και η διοίκηση του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Παπαποστόλου επεσήμανε ότι «τη στιγμή που τα μέτρα του 3ου και 4ου μνημονίου που η συγκυβέρνηση ψήφισε είναι σε πλήρη εφαρμογή κι εξέλιξη (Νόμος – σφαγείο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, μείωση αφορολόγητου, αύξηση εισφορών, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π.), με επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθούν να αντιστρέψουν τη ζοφερή πραγματικότητα με την άγρια λιτότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι κι όλοι οι πολίτες της χώρας μας. Απέναντι σε αυτά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, οι εργαζόμενοι θα δώσουν τη δική τους απάντηση με το παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνεται, με αφορμή τα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ., το Σάββατο 8 του Σεπτέμβρη, ώρα 18:00, στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, με κυρίαρχο αίτημα την ανατροπή της πολιτικής της συγκυβέρνησης και την κατάργηση των μέτρων όλων των μνημονίων».

?

Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Παπαναστάσης τόνισε ότι «τυπικά το πρόγραμμα μπορεί να τελείωσε όμως τα μέτρα των μνημονίων συνεχίζονται και θα έχουν ισχύ έως το 2060. Μένουν 42χρόνια σκληρής λιτότητας, όπως και η δέσμευση για υψηλά πλεονάσματα».

Ακόμη ο κ. Παπαναστάσης σημείωσε πώς «η Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ είναι πρωταθλήτρια στους φόρους», προσθέτοντας ότι « έρχεται περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού».

Το συλλαλητήριο έχει οριστεί για τις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ από τη Λάρισα τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 2 το μεσημέρι έξω από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα