Καλαμάτα: Υποβολή πρότασης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

10:29 8/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου εξέδωσε πρόσκληση, με την οποία καλούνται ο Δήμος Καλαμάτας και οι Δήμοι Ναυπλιέων και Άργους – Μυκηνών (ως σύμπραξη Αστικών Αρχών) να σχεδιάσουν και να υποβάλουν Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) για σαφώς ορισμένη Περιοχή Παρέμβασης (ΠΠ) εντός των αστικών περιοχών αρμοδιότητάς τους.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Δήμος Καλαμάτας προχωρεί άμεσα στις αναγκαίες διαδικασίες, έχοντας από καιρού προβεί σε σχετική προεργασία.
Ετσι σήμερα, θα πραγματοποιηθεί

σύσκεψη για το ΕΣΠΑ 2014-2020, την οποία θα απασχολήσει – μεταξύ άλλων – το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, ενώ αύριο, σε σύσκεψη με τον Δημήτριο Οικονόμου, Καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σύμβουλο του Δήμου Καλαμάτας, θα εξετασθούν θέματα οργάνωσης των διαδικασιών και συλλογής στοιχείων για την υποβολή πρότασης εκ μέρους του Δήμου, στην Πρόσκληση που εξέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σημειώνεται ότι για το Δήμο Καλαμάτας επιμερίσθηκε ποσόν 9.165.000 ευρώ, που προέρχεται κατά 6.435.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 2.730.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Υπενθυμίζεται ότι έχουν προταθεί ως περιοχές παρέμβασης για το Δήμο Καλαμάτας η παραθαλάσσια ζώνη από τον Κορδία μέχρι το Filoxenia και σε βάθος μέχρι την Κρήτης, καθώς και το ευρύτερο Ιστορικό Κέντρο, στο τμήμα του που οριοθετείται ως εξής: Αριστομένους, Παναγιώτη Καίσαρη, Φαρών, πλατεία Φραγκόλιμνας, Υπαπαντής, 23ης Μαρτίου, Αριστομένους.
Η σύνταξη της στρατηγικής από το Δήμο Καλαμάτας θα εγκριθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού προηγηθεί δημόσια διαβούλευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα