Καλαμάτα: Ξεκινά η Ανθοκομική Έκθεση

11:53 16/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η 7η Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Καλαμάτας, θα διεξαχθεί φέτος από την Παρασκευή 18 μέχρι τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Μαΐου 2018, στις 8 το βράδυ, στο χώρο μπροστά από το Αναψυκτήριο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ανθόφυτα, θάμνους και δένδρα, αλλά και εργαλεία και εφόδια, να πάρουν πληροφορίες από ειδικούς

για τη φροντίδα του κήπου, να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Μεταξύ άλλων, από το ΤΕΙ Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο ανθοδετικής, ενώ επί διήμερο οι εκπαιδευόμενοι του Σεμιναρίου Ανθοδετικής, που διενεργείται στο ΤΕΙ, θα πραγματοποιούν ανθοκατασκευές.

Επίσης, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, μαθητές από τάξεις του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με τους καθηγητές τους θα δημιουργήσουν μία «μουσική διαδρομή» στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων από την είσοδο του, μέχρι την Ανθοκομική Έκθεση.

Το Σάββατο 26 Μαΐου από τις 8 έως τις 9 το βράδυ, θα δοθεί συναυλία της Παιδικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Παιδικού Μελίφωνου. Την Παιδική Ορχήστρα που αποτελείται από 14 μαθητές του Ωδείου (τάξεις βιολιού, βιολοντσέλου, φλάουτου, κλαρινέτου, κρουστών και πιάνου) θα τη διευθύνει ο μαέστρος Ιβάν Μάντζαρης. Το Παιδικό Μελίφωνο είναι μία χορωδία που αποτελείται από 30 και πλέον μικρούς μαθητές, υπό την καθοδήγηση της Αλεξάνδρας Μάτζαρη, η οποία επιμελείται την κινησιολογία, αλλά και συνθέτει τραγούδια για τη χορωδία, καθώς και του μαέστρου Ιβάν Μάτζαρη. Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Λούκας Γεώργας.

Η 7η Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Καλαμάτας θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις μετά το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, καθημερινά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα