Καλαμάτα: Θετικό το πρόσημο στον απολογισμό των Κ.Δ.Α.Π.

18:22 17/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο απολογισμός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας για το έτος 2019-2020.

Τα στοιχεία, που παρουσιάζονται στην εισήγηση είναι άκρως χαρακτηριστικά για την πορεία του θεσμού και για το έργο του σε τοπικό επίπεδο. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ μέσω της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής έτους 2019-2020».

Στα ΚΔΑΠ του Δήμου εγράφησαν 272 παιδιά. Περαιτέρω, παρακολούθησαν τις δραστηριότητες των ΚΔΑΠ,

άλλα 13 περίπου παιδιά εκτός voucher, ενώ το πρόγραμμα παρακολούθησαν παιδιά και με το θεσμό του επισκέπτη. Μετά από μετακινήσεις από άλλες δομές, τα ΚΔΑΠ εξυπηρέτησαν συνολικά 282 παιδιά με αξία τοποθέτησης (voucher).

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση για τον απολογισμό έτους των ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας, ανέφερε:»… Δυστυχώς, από τις αρχές Νοεμβρίου τα ΚΔΑΠ βρίσκονται εκ νέου σε αναστολή λειτουργίας, αλλά τηρώντας τις ίδιες αρχές, δεν έχουμε βγάλει το προσωπικό σε αναστολή. Εάν παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου, θα έχετε διαπιστώσει ότι παρά την καραντίνα συνεχίζεται η καταπληκτική δουλειά των εκπαιδευτών μας που μαζί με τα παιδιά δημιουργούν καταπληκτικά πράγματα, όπως τα παραμύθια για τις γιορτές, το ψηφιακό ημερολόγιο, το αφιέρωμα κατά τη βίας που τρέχει αυτό το μήνα, κ.ά.
Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στο εκπαιδευτικό προσωπικό των ΚΔΑΠ γι’ αυτή τους την προσπάθεια και θεωρώ ότι ως θεσμός έχουν τη στήριξη όλων μας».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα