Καλαμάτα: Συνεδρίαση του ΣΟΠΤ

19:09 10/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεδρίασε στο διοικητήριο της Καλαμάτας το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Μεσσηνίας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου.

Στη διάρκεια της εκτιμήθηκε η εικόνα που παρουσιάζει ο νομός μεσούντως του χειμώνα κυρίως όσον αφορά στην αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα ή χιονοπτώσεις. Από όλους τους συμμετέχοντες –υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης- δηλώθηκε ετοιμότητα σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων τον φετινό χειμώνα και αναφέρθηκαν ζητήματα που σχετίζονται κατά κύριο λόγο με καθαρισμούς ποταμιών,

χειμάρρων και ρεμάτων σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.

Να σημειωθεί πως ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βασίλης Χατζής στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ανακοίνωσε τη διεκδίκηση 6 σχετικών υποέργων από το ΕΣΠΑ που αφορούν σε προμήθεια διαφόρων μηχανημάτων, ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και ημιφορτηγών, ενός λογισμικού για τον προσδιορισμό και τη διαχείριση γεωγραφικών δεδομένων και εξοπλισμού για τις υπηρεσίες και τις εθελοντικές οργανώσεις που εμπλέκονται με την πολιτική προστασία, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα