Καλαμάτα: Συνεχίζονται τα τεστ για Covid-19 στο δημαρχείο

09:23 9/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεύτερο θετικό στην Covid-19 άτομο εντοπίστηκε στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, μετά τον δειγματοληπτικό μοριακό έλεγχο για κορονοϊό που διενεργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο δημαρχείο, μετά από τον εντοπισμό κρούσματος στο τμήμα του Ταμείου.

Συγκεκριμένα, από τα 24 δείγματα που ελήφθησαν, διαγνώστηκε ένας εργαζόμενος θετικός, ενώ υπήρξαν 23 αρνητικά δείγματα. Σημειώνεται ότι οι συνάδελφοι του εργαζόμενου που βρέθηκε θετικός, οι οποίοι επίσης ελέγχθηκαν, βρέθηκαν όλοι αρνητικοί.

Από τον Δήμο ακολουθήθηκε η διαδικασία που ορίζεται από τα υγειονομικά

πρωτόκολλα, υπήρξε απολύμανση του χώρου, ενώ θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικά τεστ τις επόμενες ημέρες.

Εξάλλου, έφθασαν στο Δήμο τα πρώτα Covid-19 antigen rapid test, προκειμένου εν συνεχεία να διατεθούν προς αξιοποίηση από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας. Στόχος της προμήθειας των διαγνωστικών τεστ είναι να επιχειρηθεί ο περιοδικός, τακτικός και τυχαίος έλεγχος δημοτικών υπαλλήλων, επισκεπτών δημοτικών χώρων, και μαθητών και εκπαιδευτικών, σε σχολεία, και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο. Την ευθύνη εκτέλεσης των τεστ, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού, θα αναλάβει να διαχειριστεί το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα