Καλαμάτα: Συλλήψεις στη διάρκεια καλέσματος για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

08:42 7/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Για πάνω από έξι ώρες κρατήθηκαν χθες (Κυριακή) στο ΑΤ Καλαμάτας, τα τρία μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας που είχαν συλληφθεί το πρωί κατά τη διάρκεια καλέσματος στην Κεντρική Πλατεία της πόλης για την επέτειο της δολοφονίας του δεκαπεντάχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό πριν 12 χρόνια.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν από νωρίς στην πλατεία και τους γύρω δρόμους, απέτρεψαν τη συγκέντρωση και προσήγαγαν τα τρία άτομα της Αντιφασιστικής Κίνησης (ηλικίας 32, 38 και 48 ετών) που διαμαρτυρήθηκαν και επιχείρησαν ν΄ανοίξουν πανό.

Οι προσαγωγές

μετατράπηκαν σε συλλήψεις και οι τρεις αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι μετά από αρκετές ώρες, επεβλήθη το πρόστιμο των 300 ευρώ στον καθένα για παραβίαση των κανονισμών που αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω πανδημίας ενώ θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Τις χθεσινές συλλήψεις καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο «για χουντικής κοπής απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων», τονίζοντας πως η πανδημία και η τήρηση των κανόνων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού «δεν σημαίνει ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης και η ΕΛ.ΑΣ. έχουν δικαίωμα να καταστρατηγούν το Σύνταγμα, δήθεν για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων». Τις συλλήψεις καταγγέλλει και η περιφερειακή παράταξη «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Μοριά» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

(φωτό: www.kalamatajournal.gr)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα