Καλαμάτα: Στο Κανάλι της Βουλής η παράσταση «Οδυσσέως Σχεδία» του ΔΗΠΕΘΕ

20:14 18/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 21.30, το κανάλι της Βουλής θα προβάλλει την καλοκαιρινή παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας «Οδυσσέως Σχεδία». Η παράσταση παρουσιάστηκε σε πολλά αρχαία θέατρα και αρχαιολογικούς χώρους, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Κανάλι της

Βουλής μαγνητοσκόπησε την παράσταση στο υπέροχο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης και το Σάββατο πρόκειται να την προβάλλει.
Να σημειώσουμε ότι στις 20.30 πάλι από την συχνότητα της Βουλής, θα προβληθεί σε επανάληψη η εκπομπή «Θεατροσκόπιο» αφιερωμένη στην ίδια παράσταση και στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Η Οδύσσεια είναι ένα άκρως γοητευτικό παραμύθι με φιλοσοφικά και μυστικά μονοπάτια, που εύκολα διαβαίνει όποιος ταξιδευτής επιθυμεί, μέσα από την αφήγηση, να γίνει συνοδοιπόρος του Οδυσσέα. Είναι ένα κείμενο αρχετυπικό, ποιητικό, που μπορεί να διαβαστεί σε πολλαπλά επίπεδα. Μύηση στην ενήλικη ζωή. Επώδυνη διαδρομή προς τη γνώση, πορεία προς την ουσιαστική ενηλικίωση, καταγραφή ενός περάσματος από την προϊστορία των ηρώων και των κατορθωμάτων τους όπως καταγράφονται στα Έπη, στην εποχή της ιστορίας του νοήμονος όντος. Πέρασμα από τη βουκολική οικονομία του ανταλλάξιμου προϊόντος στην πρώιμη καπιταλιστική οικονομία του οικογενειακού ιδιοκτησιακού καθεστώτος και δικαίου. Αγώνας για την επιστροφή στη μήτρα και την αναγέννηση.

«Οδυσσέως Σχεδία»:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης
Μουσική: Δημήτρης Οικονομάκης
Σκηνικό και Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Αρζόγλου, Χρυσάνθη Δούζη, Στάθης Κόικας, Νίκος Καρδώνης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα