Καλαμάτα: Ψήφισμα για την Παλαιστίνη από το Δημοτικό Συμβούλιο

12:22 16/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ψήφισμα υποστήριξης των Παλαιστινίων, σύμφωνα με τις δεκάδες αποφάσεις του ΟΗΕ, στη λογική ότι η διασφάλιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ειρήνευση της πολύπαθης περιοχής της Παλαιστίνης, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το οποίο συνεδρίασε χθες 2 το μεσημέρι, στο ιστορικό Δημαρχείο.

Ακόμα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η μετάβαση στην Κίνα τριμελούς αποστολής του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να μετάσχει σε διάσκεψη διεθνούς

συνεργασίας, που συγκαλεί στα τέλη Ιουνίου ο Δήμος της αδελφοποιημένης με την Καλαμάτα πόλης Σι” Αν. Στην αποστολή μετέχουν ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δημόπουλος, ως επικεφαλής, ο (αντιδήμαρχος) Θανάσης Βασιλόπουλος, ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μεσσηνίας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας -σε συνέχεια εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας- αποφάσισε να προσφέρει 40 θέσεις μαθητείας συνολικά για τους μαθητευόμενους και σπουδαστές των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, ΙΕΚ), για το σχολικό έτος 2018-2019. Το μηνιαίο κόστος ανά μαθητευόμενο θα ανέλθει σε 200 ευρώ και θα βαρύνει το Δήμο Καλαμάτας. Για τον καθορισμό των ειδικοτήτων, εξουσιοδοτήθηκε να αποφασίσει η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα