Καλαμάτα: Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας

10:33 15/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας της Πανεπιστημιακής Σχολής της Καλαμάτας ανακηρύχθηκε χθες βράδυ σε ειδική τελετη, ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος ο οποίος από την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στη Μεσσηνία.

Χθες ο κ.Αναστασιος επισκεφθηκε στο δημαρχείο το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα ενώ νωρίτερα είχε ξεναγηθεί στο Μουσείο Παραδοσιακής Ενδυμασίας και Κοσμήματος «Βικτωρία Καρελια» του Λυκειου Ελληνίδων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας. Σήμερα ο ιεράρχης επισκέπτεται την Ανδρούσα, καθώς στο παρελθόν ο ίδιος ήταν επίσκοπος

Ανδρούσης ενώ στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στην Αρχαία Μεσσήνη από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη.

Κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο δημαρχείο, ο κ.Νίκας προσέφερε στον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας ως δώρα εκδόσεις που έχουν αναφορά στην Καλαμάτα καθώς και ελαιόλαδο και άλλα τοπικά προϊόντα. Ο κ.Αναστάσιος, εξέφρασε τη χαρά και ικανοποίησή του για τη δημιουργία που ανέφερε ότι λαμβάνει χώρα στην περιοχή και μάλιστα σχολίασε ότι είναι σημαντικό που ο δήμαρχος αντί να μιλήσει για την κρίση και τα προβλήματα μιλάει για την πρόοδο του τόπου.
Ο αρχιεπίσκοπος επίσης δώρισε στο δήμαρχο μια εικόνα της Παναγίας από ιστορική μονή της Αλβανίας, καθώς και έντυπα με το έργο της αρχιεπισκοπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα