Καλαμάτα: Μετακομίζει η Διεύθυνση «Μεταφορών και Επικοινωνιών»

11:30 20/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινά σήμερα (Τετάρτη) το μεσημερι, η μετακόμιση της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών από το μισθωμένο κτήριο που βρίσκεται τώρα στη μαρίνα Καλαμάτας στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στο σταθμό μας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η μετακόμιση θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως στις 9 Οκτωβρίου και στο ενδιαμεσο, επειδή η υπηρεσία έχει άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών, θα επιδιωχθεί η όσο το δυνατόν μικρότερη διακοπή λειτουργίας ορισμένων διαδικασιών, όπως είναι το on line

σύστημα του υπουργείου. Αντίθετα κάποιες άλλες υπηρεσίες και δράσεις δε θα διακοπούν καθόλου, όπως οι εξετάσεις για άδεια οδήγησης.
Πάντως, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της μετεγκατάστασης, το μεσημέρι σήμερα θα ξεκινήσει η μεταφορά του εξοπλισμού της αίθουσας θεωρητικών εξετάσεων υποψήφιων οδηγών με τις προγραμματισμένες (επίσης για σήμερα) θεωρητικές εξετάσεις να διενεργούνται κανονικά την ημέρα εκείνη.
Επίσης, όπως είπε η κ.Αλειφέρη θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου την επαναλειτουργία του το δημόσιο ΚΤΕΟ, με επιθεωρήσεις – επανέλεγχους οχημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες ωστόσο, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2721365118

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ
Μεθαύριο Παρασκευή (22 Σεπτεμβρίου) από τις 12 το μεσημέρι ξεκινάει η μεταφορά του τμήματος Αδειών Οδήγησης. Το τμήμα αυτό (Αδειών Οδήγησης) επί της οδού Σαλαμίνος 8, από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 29 του μήνα, θα υπολειτουργεί (θα υπάρχει μία θέση on-line στο 2ο όροφο), λόγω της μεταφοράς.
Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου οι θεωρητικές εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών θα διενεργηθούν κανονικά στη νέα θέση της υπηρεσίας, στον 1ο όροφο του Διοικητηρίου.
Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, από τη 1 το μεσημέρι αρχίζει η μεταφορά του Τμήματος Αδειών Κυκλοφορίας και του Τεχνικού Τμήματος. Η Γραμματεία (Πρωτόκολλο) της Διεύθυνσης Μεταφορών θα λειτουργεί στην οδό Σαλαμίνος έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.
Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου προβλέπεται διακοπή του on-line συστήματος των Τμημάτων Αδειών Κυκλοφορίας και Αδειών Οδήγησης, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου.
Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου προβλέπεται η πλήρης λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών στο Διοικητήριο.
Επειδή η υπηρεσία θα υπολειτουργήσει λόγω της μετακόμισης, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες πρέπει να προσέλθουν για τη διεκπεραίωση των επειγουσών υποθέσεών τους: α) στο Τμήμα Αδειών Οδήγησης (διπλώματα) έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, και β) στο Τμήμα Αδειών Κυκλοφορίας έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.
Για αρκετές διαδικασίες, αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Μεταφορών (ιδιαίτερα ανανεώσεις διπλωμάτων οδήγησης και μεταβιβάσεις οχημάτων), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στα κατά τόπους ΚΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα