Καλαμάτα: Καταγγελία για μεθοδεύσεις

11:42 29/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεθοδεύσεις που αφορούν την αγοραπωλησία χωραφιών στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας, όπου προορίζονται για την κατασκευή των εγκαταστάσεων της ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, καταγγέλλει η “Λαϊκή Συσπείρωση” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και τις συμπεριλαμβάνει στην εισήγηση του θέματος για την πορεία διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια, που θα συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Στην εισήγηση επισημαίνεται ότι “σε αυτές τις μεθοδεύσεις, δυστυχώς, απ’ ό,τι φαίνεται εμπλέκεται

και ο κ. περιφερειάρχης, λειτουργώντας υπέρ των συμφερόντων της ΤΕΡΝΑ. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο κ. περιφερειάρχης αποφεύγει να τοποθετηθεί για την ουσία της υπόθεσης, αλλά και για βαριές κατηγορίες που του έχουν δημόσια αποδοθεί”.

Οι σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κύριοι Γόντικας και Γούργαρης, αναφέρονται στην επιστροφή από το Ελεγκτικό Συνέδριο της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με το ΦΟΔΣΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ενημερώνουν αναλυτικά ότι το Ελεγκτικό ζητεί από την Περιφέρεια τις αποφάσεις ή διαπιστωτικές πράξεις σιωπηρής απόρριψης και τις τυχόν εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις, που αφορούν την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, αναφέροντας πως πρόκειται για “αποφάσεις που ούτε το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωρίζει”.

Κλείνοντας, θεωρούν ότι “τα στοιχεία – αποφάσεις που ζητεί το Ελεγκτικό Συνέδριο πρέπει να γίνουν γνωστά στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που σε συνδυασμό με τα δεδομένα για τις αγοροπωλησίες στην Παλαιόχουνη πρέπει να σταθμιστούν και να αποφασίσει σχετικά το Περιφερειακό Συμβούλιο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα