Καλαμάτα: Καταδικάστηκε για απάτη ο Θωμάς Μητρόπουλος

10:26 22/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο μεσσήνιος αθλητικός μεγαλοπαράγοντας Θωμάς Μητρόπουλος, πρώην πρόεδρος του Αιγάλεω. Ο κ.Μητρόπουλος τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 12 ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα, μετά από μηνύσεις που είχαν καταθέσει για απάτη, ο πρώην προπονητής της ομάδας της Καλαμάτας Στέλιος Πούλος και για απάτη και πλαστογραφία, ο Κώστας Αντιπαριώτης πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ (και οι δύο πρώην συνεργάτες του Μητρόπουλου στην ΠΑΕ Ηλυσιακός).

Σύμφωνα με το

κατηγορητήριο, ο Θωμάς Μητρόπουλος τοποθέτησε εν αγνοία τους τούς Αντιπαριώτη και Πούλο (που εκείνη την περίοδο ήταν φίλοι και συνεργάτες του) στις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ Ηλυσιακός αντίστοιχα, στο διάστημα που η ΠΑΕ ουσιαστικά είχε διαλυθεί. Συνέπεια αυτού ήταν να φέρουν ευθύνη για τα χρέη της αλλά και για συναλλαγές που δεν είχαν υπογράψει ποτέ οι ίδιοι.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εκδικαζόταν εδώ και ενάμιση χρόνο αλλά χθες το μεσημέρι εκδόθηκε η απόφαση, με τον Μητρόπουλο να κρίνεται ένοχος και να του επιβάλλεται όπως προαναφέραμε ποινή φυλάκισης 12 ετών.
Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή 8 συν 8 χρόνια, ωστόσο συμψηφίστηκε στα 12 χρόνια με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του, με όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα μας, και χρηματική εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα