Καλαμάτα: Η Κυβέλη Καστοριάδη και ο Ορέστης Καλαμπαλίκης θα εμφανιστούν «…με φως καταμεσίς του κόσμου»…

13:56 22/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σήμερα θα εμφανιστούν η Κυβέλη Καστοριάδη (τραγούδι) και ο Ορέστης Καλαμπαλίκης (κιθάρα) στον πανέμορφο συναυλιακό χώρο της Συλλογής στην οδό Σταδίου 64, στην Καλαμάτα.

Η Κυβέλη Καστοριάδη – κόρη του Κορνήλιου Καστοριάδη – μεγάλωσε και ζει στο Παρίσι. Διατηρεί όμως μια βαθιά και αδιάλειπτη σχέση με την ελληνική μουσική. Γι’ αυτό και η πρώτη της δισκογραφική παραγωγή εκδίδεται στην Ελλάδα

από τη Μικρή Άρκτο, με τίτλο «Sous le ciel de Paris» κι από την Ελλάδα απευθύνεται στον υπόλοιπο κόσμο.

Στην Ελλάδα βρίσκεται ξανά με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου CD της με τίτλο «Songs for a blue cloud» από τη «Μικρή Άρκτο», με συνοδοιπόρο τον Ορέστη Καλαμπαλίκη στην ενορχήστρωση και στη συνοδεία στην κιθάρα. Με πυξίδα τις δύο δισκογραφικές της δουλειές, ξεκίνησε την περιοδεία της το καλοκαίρι του 2017 από το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα, συνεχίζοντας στην Πάτρα, την Καβάλα, την Αίγινα και ξανά στην Αθήνα, για να επιστρέψει στο Παρίσι όπου προετοίμασε τη θεατρική της παρουσία και σειρά εμφανίσεων με άξονα το «Songs for a blue cloud». Πραγματοποίησε, ακόμη, μία σειρά μουσικών παραστάσεων στην Ιαπωνία με ρεπερτόριο ελληνικών, γαλλικών και αραβικών τραγουδιών τον Οκτώβριο του 2017.

Το Δεκέμβριο του 2017 επέστρεψε ξανά στην Ελλάδα για να συναντήσει καλλιτεχνικά τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τη Δήμητρα Γαλάνη στη σκηνή του Passport-upstairs, σε δύο μουσικές βραδιές, ενώ παρουσίασε τη μουσική παράσταση στο Ηράκλειο (Βασιλική του Αγίου Μάρκου) και τη Θεσσαλονίκη (Θέατρο Αθήναιον).

Η Κυβέλη Καστοριάδη, θέλοντας αυτό το καλοκαίρι να συνεχίσει από εκεί ακριβώς που σταμάτησε, μας προτείνει ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο με σταθμούς – ορόσημα γνωστά τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Αγγελάκα, Leonard Cohen, Bob Dylan, Kurt Weill, Serge Gainsbourg, Boris Vian κ.α.

Ο συναυλιακός χώρος της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια».

Η συναυλία της Κυβέλης Καστοριάδη είναι η τρίτη κατά σειρά στο πλαίσιο του φετινού κύκλου Θερινών Εκδηλώσεων «…με φως καταμεσίς του κόσμου…», που άρχισε στις 27 Ιουνίου 2018, με το ρεσιτάλ πιάνου του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και στις 11 Ιουλίου 2018, με τη Συναυλία του μουσικού συνόλου Quintet-à-tête. Το φετινό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 8 Αυγούστου 2018 με το Athens Tango Ensemble και την 5η Σεπτεμβρίου 2018 με τη συναυλία με τον Σταύρο Λάντσια.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα