Καλαμάτα: Επίτιμος δημότης ο Αλβανίας Αναστάσιος.

10:22 8/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαμάτας, σε ειδική τελετή που θα γίνει την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας προχθές το βράδυ.
Παράλληλα, θα γίνει η τελετή απονομής στον Αρχιεπίσκοπο του Βραβείου -Δοκιμίου Ελεύθερου Στοχασμού στη μνήμη Παναγιώτη Φωτέα έτους 2015-.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας,

είπε ότι θα επισκεφθεί την Αρχαία Μεσσήνη, το πιθανότερο την επόμενη μέρα, στις 14 Δεκεμβρίου, μέρα που αναμένεται να ανακηρυχθεί και επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Οσον αφορά το έργο και την προσφορά του,ο κ. Νίκας τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος αφιέρωσε τη ζωή του στην εκκλησιαστική, ιεραποστολική, ανθρωπιστική, επιστημονική και συγγραφική διακονία, θέτοντας ως επίκεντρο το Χριστό και τον, με κάθε τρόπο, πάσχοντα και ευρισκόμενο σε ανάγκη άνθρωπο. Εδρασε σε διάφορα μήκη και πλάτη της Γης, στην Ελλάδα, την Ανατολική Αφρική, τη Γερμανία, την Αλβανία και στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, διακηρύττοντας και εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές του χριστιανισμού και του ανθρωπισμού, όπου και αν βρέθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα