Καλαμάτα: Έναρξη αντιπυρικής

14:09 2/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η τοποθέτηση των πυροσβεστικών οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας στα τοπικά διαμερίσματα πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας της φετινής Αντιπυρικής Περιόδου.
Εντωμεταξύ συνεδρίασε τη Δευτέρα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με αντικείμενο το σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Στη συνεδρίαση, παρευρέθη ο Δήμαρχος ο οποίος δήλωσε ότι εν όψει αντιπυρικής περιόδου θα προσληφθούν 40 εποχιακοί πυροφύλακες για θα καλυφθούν οι ανάγκες (για 3 μήνες) σε όλα τα διαμερίσματα

του Δήμου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των εμπλεκομένων, αιτήματα προέδρων και εθελοντών, τα οποία καταγράφηκαν για την άμεση απόκριση των υπηρεσιών του Δήμου.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαδά, Μιχάλης Αντωνόπουλος, επισήμανε την ανάγκη να καθαριστούν από τη βλάστηση η αγροτικοί δρόμοι και τα πρανή των δημοτικών δρόμων των χωριών του Ταϋγέτου. Αναφορικά με την κατάσταση των δεξαμενών της περιοχής δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα σημείωσε ο κ. Αντωνόπουλος.
«Όλα τα ζητήματα που έθεσαν οι Πρόεδροι των Χωριών καταγράφηκαν και θα παρέμβουν άμεσα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ πρόσθεσε «φέτος έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερα μηχανήματα με τα οποία θα πραγματοποιηθούν καθαρισμοί στο δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο. Επίσης πραγματοποιούνται παρεμβάσεις από τη ΔΕΥΑΚ σε δεξαμενές που έχουν προβλήματα, ώστε να είναι έτοιμες σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει ανεφοδιασμός από αυτές».

Τέλος ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσία Καλαμάτας Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας τόνισε πως έχουν ενεργοποιηθεί τα πυροφυλάκια και έχουν ξεκινήσει οι περιπολίες σε περιοχές υψηλού κίνδυνου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα