Καλαμάτα: Εικαστική έκθεση «Not made for walking“

18:49 3/6/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Παπούτσια ανδρικά και γυναικεία, πέδιλα και παντόφλες, δερμάτινα, ψάθινα και πλαστικά, με ψηλές ή χαμηλές σόλες και τακούνια διάφορα, καινούργια ή φθαρμένα και παραμορφωμένα, αναπτύσσονται πάνω στα κουτιά συσκευασίας, σε μαξιλάρια ή ταξινομημένα εν σειρά σε προθήκες, αλλά…
“Not made for walking”
Ο τίτλος αναφέρεται στην εικαστική έκθεση της γνωστής κεραμίστριας Χριστίνας Μόραλη, σε επιμέλεια του κριτικού τέχνης Τάσου Κουτσουρή, που φιλοξενείται στο κτίριο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτώρια Γ. Καρέλια» του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας από 1 έως 30 Ιουνίου.

Η

Χριστίνα Μόραλη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Εσωτερική Διακόσμηση στο «Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο» (Σχολή Δοξιάδη) με καθηγητές τους Δημ. & Χαρ. Μυταρά, Γ. Γεωργιάδη κ.α. καθώς και Κεραμική στο «Hammersmith College of Art» του Λονδίνου.
Έχει πραγματοποιήσει 20 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε 30 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 1975 βραβεύτηκε με έπαινο στην Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής ενώ το 1977 απέσπασε το Α’ Βραβείο και το 1978 το Β’ Βραβείο αντίστοιχα.
Συμμετέχοντας, το 2006, στην διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση «Cow parade», διακρίθηκε για το έργο της, το οποίο κυκλοφόρησε σε μικρογραφία διεθνώς, ενώ τα έσοδα διατέθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας και η Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια», συνεχίζοντας τη σειρά των θεματικών τους εκθέσεων, που έχουν σαν στόχο να καταδείξουν ότι η παράδοση δεν αποτελεί ένα στεγανό χώρο αλλά έναν αέναα ζωντανό οργανισμό, παρουσιάζουν το έργο της Χριστίνας Μόραλη η οποία, κατά τον επιμελητή της έκθεσης κ. Κουτσουρή, «με μια νοσταλγική και κριτική διάθεση επεξεργάζεται τα αποσπάσματα μιας αφήγησης του παρελθόντος, καταλήγοντας στη δημιουργία μιας νέας εκδοχής, όπου η τέχνη συναντά το καθημερινό, το εφήμερο και το readymade».

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Συλλογής (Σταδίου 64).
Δευτέρα: Κλειστά
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 9:00π.μ.–2:00μ.μ.
Τετάρτη-Σάββατο: 9:00π.μ.–2:00μ.μ., 5:30–8:30μ.μ.
Κυριακή: 10:00π.μ.–2:00μ.μ.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα