Καλαμάτα: Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας τα πρώτα επιδόματα στους πλημμυροπαθείς

11:55 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες κατανέμονται στο Δήμο Καλαμάτας αθροιστικά 767.000 ευρώ, αποκλειστικά για την καταβολή επιδομάτων σε πλημμυροπαθείς από το φαινόμενο της 7ης Σεπτέμβρη, υπογράφτηκαν τις τελευταίες ώρες. Αύριο (Παρασκευή) μάλιστα, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει εκτάκτως προκειμένου να τροποποιήσει τον προϋπολογισμό ώστε να μπορεί από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να αποδώσει τα χρήματα στους πλημμυροπαθείς.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής

Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, υπέγραψε τη μεταβίβαση πίστωσης 500.000 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας, τα οποία θα αποδοθούν στους 408 καταγεγραμμένους από το Δήμο πλημμυροπαθείς για την αντικατάσταση των κατεστραμμένων από την πλημμύρα οικοσκευών τους.
Η ίδια αναπληρώτρια υπουργός υπέγραψε επίσης τη μεταβίβαση πίστωσης 72.078 ευρώ, ενώ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης, υπέγραψε σήμερα την έγκριση δαπάνης 195.138 ευρώ και το άθροισμα των δύο αυτών ποσών, που ανέρχεται σε 267.216 ευρώ, θα διατεθούν στους 408 πλημμυροπαθείς του Δήμου ως επίδομα για την κάλυψη άμεσων βιοτικών αναγκών.
Σε σχετική σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Καλαμάτας σημειώνει πως τα επιδόματα για την κάλυψη των πρώτων αναγκών (επίδομα 586 ευρώ) σε 408 καταγεγραμμένες περιπτώσεις και για την κάλυψη της αντικατάστασης οικοσκευής (μέχρι 5.861 ευρώ), εξατομικευμένα σε 408 περιπτώσεις, θα πραγματοποιηθεί από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Επίσης με χθεσινή απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Μπαλάφα, κατανέμονται στο δήμο Καλαμάτας 200.000 ευρώ, στο δήμο Μεσσήνης 250.000 ευρώ, στο δήμο Πύλου-Νέστορος 100.000 ευρώ, στο Δήμο Οιχαλίας επίσης 100.000 ευρώ και στο Δήμο Τριφυλίας 80.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες των αρχών του Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για την κατανομή -σε Δήμους και Περιφέρειες την αντιμετώπιση των καταστροφών από την πλημμύρα της 7ης Σεπτέμβρη. της χώρας που επλήγησαν από πλημμύρες, πυρκαγιές, θεομηνίες- της έκτακτης χρηματοδότησης των 5.500.000 ευρώ από το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.
Αναμένεται ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση και για το Δήμο Δυτικής Μάνης, καθώς και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα