Καλαμάτα: Αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης και έργα στη ΔΕΥΑΚ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος

09:08 16/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Εντός του επόμενου 10ημέρου θα υποβάλουμε στο άξονα 1 του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» φάκελο για το έργο “Αναβάθμιση Υποδομών ύδρευσης Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας”, διεκδικώντας 13,5 εκατ. €.», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τον εν εξελίξει σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής.

Πρόκειται για δύο υποέργα, ένα που αφορά τη νέα δεξαμενή στον Αη Γιάννη Καρβούνη με προϋπολογισμό στα 5,25 εκ.€ που θα εξυπηρετεί και θα εξασφαλίζει υδροδοτική επάρκεια στις περιοχές της χαμηλής ζώνης της πόλης

της Καλαμάτας και την εγκατάσταση ψηφιακών υδρόμετρων, προϋπολογισμού 8,25 εκ.€. και τα οποία έχουν εγκριθεί ομοφώνως από το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ.

Να αναφερθεί πως στο σχεδιασμό για τη νέα δεξαμενή 8.300m, περιλαμβάνεται και η κατασκευή όλων των απαραίτητων αγωγών υδροδότησης της πόλης της Καλαμάτας αλλά και η πλήρωση της κεντρικής δεξαμενής τροφοδοσίας της υψηλής ζώνης του δήμου Καλαμάτας αλλά και των χωριών του δήμου Δυτικής Μάνης μέχρι το χωριό Κιτριές.

Από την άλλη, η εγκατάσταση των νέων ψηφιακών υδρομετρητών, του επικοινωνιακού δικτύου σε συνδυασμό με τα εξειδικευμένα λογισμικά που περιλαμβάνονται στην μελέτη θα οδηγήσει στον εντοπισμό και τη μείωση των διαρροών και την δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους μέσω της βελτιστοποίησης της λειτουργίας του δικτύου.

Επιπλέον η Υπηρεσία θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το υδατικό ισοζύγιο καθώς θα είναι σε θέση σε πραγματικό χρόνο να συγκρίνει για κάθε περιοχή το συνολικά παρεχόμενο νερό όπως αυτό προκύπτει από τις υποδομές υδροδότησής τους, σε σχέση με το συνολικά, καταναλισκόμενο νερό.

Τέλος θα παρέχει στους καταναλωτές της, αναβαθμισμένες υπηρεσίες καθώς θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελέγχουν την κατανάλωση τους και να ενημερώνονται άμεσα όταν υπάρχει διαρροή.

Σύμφωνα με τον κ.Βασιλόπουλο, η ΔΕΥΑ Καλαμάτας εισέρχεται σε μία νέα εποχή, στηριζόμενη και στα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν: με την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού, την επέκταση και την ψηφιοποίηση του δικτύου ακαθάρτων, την επέκταση του δικτύου απορροής ομβρίων, την υποστήριξή όλων των αντιπλημμυρικών έργων αλλά και την υποβολή νέων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, την επέκταση και αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στις τοπικές κοινότητες αλλά και στην Καλαμάτα.

Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και το σπουδαίο έργο μεταφοράς νερού από το Πήδημα στην Καλαμάτα αλλά και ο τηλε-έλεγχος των γεωτρήσεων και αντλιοστασίων που είναι σε εξέλιξη.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα