Καλαμάτα: Drone στην ΕΟΔ από το δήμο

11:56 2/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του παραρτήματος Μεσσηνίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Χρήστος Κεής, υπέγραψαν χθες, Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018 χρησιδάνεια, αφενός για την παραχώρηση κατά χρήση ενός κτηρίου εμβαδού 2 τετρ. μέτρων, που βρίσκεται εντός του χώρου του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού Καλαμάτας, για να το χρησιμοποιεί η ομάδα ως αποθηκευτικό χώρο του εξοπλισμού της και αφετέρου ενός drone, ως μέρος του εξοπλισμού της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Το drone αγόρασε ο Δήμος Καλαμάτας και ο εθελοντικός σύλλογος του προσέθεσε εξοπλισμό, ώστε να λαμβάνει εικόνα

από σημεία δύσκολα προσπελάσιμα, ιδίως σε περιπτώσεις εκτάκτων συμβάντων (δύσβατες περιοχές, φωτιές και πυροπροστασία, πλημμυρικά φαινόμενα, χώροι ατυχημάτων). Από πλευράς Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έχουν δηλωθεί δύο συγκεκριμένοι χειριστές στη σχετική κρατική ιστοσελίδα.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την αρωγή της σε έκτακτες καταστάσεις, όπως ο κυκλώνας που έπληξε την περιοχή μας το προηγούμενο Σάββατο, ενώ επίσης ευχαρίστησε τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο – Παράρτημα Καλαμάτας και την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4×4 για τον ίδιο λόγο. Επιπλέον, εξήρε το ρόλο των εθελοντικών ομάδων, οι οποίες είναι πολυάριθμες και προσφέρουν σημαντικό έργο και στον τομέα της πολιτικής προστασίας και στον πολιτισμό και σε άλλους χώρους, στην Καλαμάτα και την περιοχή της.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα