Καλαμάτα: Aναδείχθηκε πλειοδότρια εταιρεία για το «Αχίλλειον»

16:59 15/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Aναδείχθηκε τελικά, έπειτα από δύο άγονες δημοπρασίες και μετά από την τροποποίηση των όρων του διαγωνισμού εκ μέρους του δήμου Καλαμάτας, ο πλειοδότης για την ενοικίαση του εμβληματικού κτηρίου του πρώην ξενοδοχείου «Αχίλλειον» στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στο κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, για την εκμίσθωση του δημοτικού κτηρίου, που βρίσκεται επί των οδών Αριστομένους, Πολυβίου και Καπετάν Κρόμπα πλειοδότρια αναδείχθηκε η εταιρεία POP-AIR Ανώνυμη Βιομηχανική και

Εμπορική Εταιρεία Ένδυσης, που προσέφερε μίσθωμα 2.420 ευρώ το μήνα.
Η σύμβαση μίσθωσης θα έχει διάρκεια 25 ετών, η μισθώτρια εταιρεία υποχρεούται να προβεί σε επισκευή – ανακαίνιση του διατηρητέου κτηρίου και για τα 3 πρώτα έτη ισχύει περίοδος χάριτος όσον αφορά στην καταβολή μισθωμάτων. Το κτήριο είναι διώροφο νεοκλασικό με υπόγειο, ενώ η μεικτή επιφάνεια υπογείου, ισογείου και παταριών ανέρχεται σε 1.306,18 τ.μ. Το κτήριο θα χρησιμοποιηθεί για χρήσεις επιτρεπτές από το ΓΠΣ Δήμου Καλαμάτας και συμβατές με τον χαρακτήρα του διατηρητέου.
Επίσης, για το κυλικείο του κτηρίου α΄ (κεντρικού) του συγκροτήματος του νέου Δημαρχείου πλειοδότης αναδείχθηκε ο Διονύσιος Σωτηρόπουλος, που προσέφερε μηνιαίο μίσθωμα 500 ευρώ. Η σύμβαση θα έχει διάρκεια 5 ετών, με δυνατότητα παράτασης για 3 έτη.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καλαμάτα, Aναδείχθηκε, Αχίλλειον,kalamata, Anadeichthike, achilleion