Κακοκαιρία, ισχυροί άνεμοι και απαγόρευση απόπλου

07:49 29/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω της ενίσχυσης των ανέμων, που σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στα ανατολικά και νότια φθάνουν κατά τόπους τα 9 και τα 10 μποφόρ.

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Ρίο-Αντίρριο και

Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Όσον αφορά στην πρόγνωση του καιρού, σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Καταιγίδες τόπους χαλαζοπτώσεις σε περιοχές καταιγίδων.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής Στέρεας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.
Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 9 με 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ. Την νύχτα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις Κυκλάδες τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα