Και τρίτο επαναληπτικό τεστ για covid -19 στη δικαστική υπάλληλο του Βόλου

15:01 6/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η χθεσινή αναστάτωση που προκλήθηκε με την είδηση ότι δικαστική υπάλληλος των Δικαστηρίων Βόλου, βρέθηκε θετική στην covid- 19, αλλά και οι αντικρουόμενες απαντήσεις των δυο διαγνωστικών τεστ (ένα του ΕΟΔΥ και ένα σε ιδιωτικό ιατρικό εργαστήριο)  στα οποία υποβλήθηκε, οδήγησαν στην απόφαση, σήμερα να γίνει και τρίτο επαναληπτικό διαγνωστικό τεστ*(ΕΟΔΥ), ώστε να επιβεβαιωθεί ότι  πρόκειται για κρούσμα κορονοϊού.

 

Την ίδια ώρα, σήμερα και αύριο

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, τα Δικαστήρια Βόλου θα παραμείνουν κλειστά, με απόφαση του διευθύνοντα του Πρωτοδικείου Βόλου, προέδρου Πρωτοδικών Δημήτρη Βασιλόπουλου, ο οποίος και προχώρησε στην ανάρτηση της πράξης αναστολής λειτουργίας των εργασιών του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας, του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου, ώστε να απολυμανθεί το δικαστικό μέγαρο.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Βόλου και στην εκπομπή “Με το βλέμμα στην πόλη” η συντονίστρια εφαρμογής των πρωτοκόλλων υγιεινής κατά του περιορισμού εξάπλωσης του κορονοϊού και τ. πρόεδρος (δεν έχει συγκροτηθεί ακόμα σε σώμα το νέο Δ.Σ, οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή) του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου Ιωάννα Παπαδημητρίου, υποστήριξε ότι είναι πεπεισμένη ότι πρόκειται περί λάθους και ότι το τρίτο διαγνωστικό τεστ θα ξεκαθαρίσει την όλη αναστάτωση. Ωστόσο επανέλαβε ότι το Δικαστικό Μέγαρο είναι ένα κτίριο με πάρα πολλά προβλήματα λόγω της παλαιότητάς του και το χαρακτήρισε “υγειονομική βόμβα”, δεδομένου ότι  δύσκολα τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες λόγω στενότητας χώρου και επειδή δεν υπάρχει έλεγχος καθ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των Δικαστηρίων στην είσοδο και έξοδο πολιτών,  δικηγόρων και λοιπών εχόντων εργασία στους χώρους των δικαστηρίων. Υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν έχουν κανένα παράπονο ως εργαζόμενοι από τους αρμόδιους φορείς ελέγχου (ΕΟΔΥ), όπου ήδη έχουν γίνει επτά (7) επισκέψεις κλιμακίου, στις οποίες οι εργαζόμενοι υποβλήθηκαν σε έλεγχο μέσω των διαγνωστικών τεστ.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη (ήχος)

Πηγή: ΕΡΤ Βόλου

Ρεπορτάζ- Σύνταξη: Φρόσω Παύλου

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα