Καυστική απάντηση του Γεν. Γρ. Αθλητισμού στον πρ. Πρύτανη για το Κλειστό Κολυμβητήριο (audio)
«Δεν αισθάνομαι θιγόμενος από τους ισχυρισμούς του κ. Διγαλάκη για το κλειστό Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι. Θιγόμενος θα πρέπει να αισθάνεται ο Χανιώτικος Λαός που δεν μπορεί να έχει μια υποδομή αντάξια των αναγκών της πόλης», τόνισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Ιούλιος Συναδινός, σχολιάζοντας την κριτική που άσκησε για το επίμαχο θέμα τις προηγούμενες μέρες, ο πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Ο
«Τον Ιούλιο του 2014 υπογράφηκε μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημόσιου –Γενική Γραμματεία Αθλητισμού- και το Πολυτεχνείο Κρήτης», ανάφερε ο κ. Συναδινός για να προσθέσει: «Αυτή η σύμβαση προέβλεπε ότι θα παραδοθεί το Κολυμητήριο στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα προκειμένου να συντάξει την μελέτη αποκατάστασης, να νομιμοποιήσει, να συντηρήσει, να φυλάξει τις εγκαταστάσεις, ενώ ταυτόχρονα ορίστηκε ότι φορέας διαχείρισης θα είναι το Πολυτεχνείο Κρήτης. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, πράγματι δεν συντάχθηκε ποτέ το πρωτόκολλο παραλαβής ανάμεσα στην τότε ηγεσία του υπουργείο και στο Πολυτεχνείο. Αυτό είναι το πρώτο υπαρκτό πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Συναδινός.
«Έχω στα χέρια μου μια προγραμματική σύμβαση η οποία επί της ουσίας δεν υλοποιήθηκε ποτέ σε αυτά τα οποία προανέφερα ότι προέβλεπε και επίσης ποτέ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έχει φτάσει κάποια ώριμη μελέτη –με τεύχη δημοπράτησης και τεχνικά δελτία- παρά μόνο δύο διπλωματικές εργασίες οι οποίες έχουν τίτλους σχετικούς με το Κολυμβητήριο για την αειφόρο ανάπτυξη, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών κλπ. Πρόκειται για δύο μελέτες μεταπτυχιακών φοιτητών, οι οποίες έχουν συνταχθεί το 2008 (!)».
Αυτά για να αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Διγαλάκη, τόνισε ο κ. Συναδινός στην οποία αναφέρεται ότι υπάρχει από τον Οκτώβριο του 2016 ολοκληρωμένη μελέτη για την αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση σε τελικό επίπεδο τευχών δημοπράτησης. Αυτό ακριβώς αναφέρει ο κ. Διγαλάκης. Εμείς, ελπίζουμε ότι κάποια μέρα θα την παραλάβουμε για να προχωρήσουμε, κατέληξε ο κ. Συνοδινός.
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού τόνισε, ακόμη, ότι «οι πόροι υπάρχουν, αυτό που θα πρέπει να διευθετηθεί, είναι με ποιο τρόπο θα χρηματοδοτηθεί και με τη συνέργεια ποιων φορέων θα ξεκινήσει η αναγκαία μελέτη για την αποκατάσταση της αθλητικής υποδομής».
Στη συνέχεια, κ. Συναδινός συνέδεσε την αποκατάσταση και λειτουργία του κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι με τα έργα που απαιτούνται στο κολυμβητήριο της Νέας Χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν δεν τελειώσει η αποκατάσταση του μεγάλου κολυμβητηρίου θα είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε κάποιες καθοριστικές παρεμβάσεις στο άλλο κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα, διότι δεν μπορεί ταυτόχρονα να κλείσουν όλα γιατί θα υπάρξει ζήτημα πού θα διοχετευτούν τα σωματεία και οι αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό και έχουμε δεσμευτεί ότι αυτό το πράγμα θα γίνει».
Τέλος, ο Γενικό Γραμματέας του Υπουργείου Αθλητισμού αναφέρθηκε σε πλειάδα χρηματοδοτήσεων μικρής έντασης αθλητικών έργων, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα και πρόσβαση άθλησης σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές.
Ακούστε τη συνέντευξή του κ. Συναδινού στην ΕΡΤ Χανίων:
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Βαίος Χειμώνας
www.ert.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Συγκλονίζει ο Γιάννης Φλωρινιώτης! «Κάθε μήνα θα μου κάνουν μία ένεση στο μάτι για να επαναφέρουν το φως μου»
- Το αλάνθαστο κόλπο για να επιλέγεις πάντα το καλύτερο καρπούζι
- Εισαγγελέας στη Folli Follie
- Survivor - Spoiler και... ανατροπή! Αυτοί είναι οι τρεις υποψήφιοι για αποχώρηση...
- «Αν ήμουν Σκοπιανός θα έτριβα τα χέρια μου με αυτά που είπε ο Κοτζιάς»
- Ο Θάνος Μικρούτσικος επιτίθεται στον καρκίνο του: «Θα του αλλάξω τον αδόξαστο»
- Προσοχή! Έπεσε δέντρο σε σταθμό ΗΣΑΠ
- ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ήταν ατύχημα η δολοφονία της 13χρονης Ρομά
- Βαρύ πένθος για πρώην παίκτη του Survivor (Photo)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις ΕΡΤ
- Η Α. Βαγενά για την έγκριση της μελέτης του αρχαίου θεάτρου Λάρισας
- «Η ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑ»: Προβολή στο πάρκο ΚΑΠΑΨ
- Διήμερη γιορτή του Κλήδονα στο Δήμο Καισαριανής
- Γαστριμαργικές εμπειρίες: 1ο Food Experience Graviera Naxos 2018
- Έκθεση φωτογραφίας στην πλατεία Χαλανδρίου από 8/6 έως 18/6/2018
- «Κλειδώνουν» οι νέες αντικειμενικές την ερχόμενη εβδομάδα (video)
- Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής – Στις επάλξεις της πυροφύλαξης
- Τουρκία: Ακόμη 21 δικάζονται για «τρομοκρατία» – Νέα καταγγελία Δ. Αμνηστίας
- ΕΕ: Προκαταρκτική συμφωνία για τις χρεώσεις ενδοκοινοτικών τηλεφωνικών κλήσεων
- The Jazz Point BOOKNOTES στην Τεχνόπολη

- Τελευταία Νέα ΕΡΤ
- Καυστική απάντηση του Γεν. Γρ. Αθλητισμού στον πρ. Πρύτανη για το Κλειστό Κολυμβητήριο (audio)
- ΕΙΝΑΠ: Ζητάει λύση των προβλημάτων στη διακομιδή νεογνών
- «Η ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑ»: Προβολή στο πάρκο ΚΑΠΑΨ
- Αλ. Τσίπρας: Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για έναν πιο ειρηνικό κόσμο
- «Κλειδώνουν» οι νέες αντικειμενικές την ερχόμενη εβδομάδα (video)
- Διήμερη γιορτή του Κλήδονα στο Δήμο Καισαριανής
- Έκθεση φωτογραφίας στην πλατεία Χαλανδρίου από 8/6 έως 18/6/2018
- ΕΕ: Προκαταρκτική συμφωνία για τις χρεώσεις ενδοκοινοτικών τηλεφωνικών κλήσεων
- Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής – Στις επάλξεις της πυροφύλαξης
- Τουρκία: Ακόμη 21 δικάζονται για «τρομοκρατία» – Νέα καταγγελία Δ. Αμνηστίας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έσπασαν παγκάκι και χτύπησαν νεαρό με το ξύλο σε καυγά
- Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο υδραγωγείο Λάρισας
- Νέος αντιπρόεδρος του συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κάνναβη, ηρωίνη και κοκαΐνη στη Θεσσαλία
- Βαγγέλης Αντώναρος: Αυτόν θέλει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ΝΔ
- Νέο επεισόδιο στο «Dieselgate»: Η Audi ανακαλεί 60.000 αυτοκίνητα λόγω παράνομου λογισμικού
- Tεράστια πυρκαγιά στο Mandarin του Λονδίνου, στο Knightsbridge
- Κυβερνητικές πηγές: Δεν θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
- 64χρονη έφαγε ρόδι και πέθανε από Ηπατίτιδα Α