Καύσωνας: Πρωτοφανείς θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα – Το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 43 ⁰C

18:06 1/7/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτοφανείς θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς. Όπως ανέφερε ενδεικτικά ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, στο δελτίο των 15:00, το θερμόμετρο σε Σπάρτη και Τανάγρα έδειξε 43 βαθμούς Κελσίου, στη Θήβα 42 βαθμούς ενώ και στην Αττική η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η μεγαλύτερη θερμοκρασία καταγράφηκε στα Χανιά (περιοχή

Νεροκούρου) με 43,3 βαθμούς Κελσίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Πυροσβεστική και οι Δήμοι κάνουν έκκληση στους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας, να παραμένουν σε δροσερούς χώρους, να χρησιμοποιούν κλιματιζόμενους χώρους που διαθέτουν οι δήμοι και να αποφεύγουν εργασίες σε υπαίθριους χώρους που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιές.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο , να χρησιμοποιούν καπέλο και σκουρόχρωμα γυαλιά. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ανοιχτόχρωμα ενδύματα.

Να αποφεύγεται η σωματική κόπωση και εργασία τις θερμές ώρες της ημέρας. Επίσης απαιτείται άφθονη λήψη δροσερού νερού ή φυσικών χυμών, αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων ποτών και η λήψη ελαφράς τροφής και αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει θέσει σε λειτουργία τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες από τις 8.00 μέχρι και τις 21.00 για την προστασία των ευάλωτων ομάδων . Οι κλιματιζόμενοι χώροι, είναι :

Λέσχη Φιλίας «Η Ανάληψη του Κυρίου», Χελντράιχ 15, Νέος Κόσμος,Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Αίμωνος 9 & Άστρους,Λέσχη Φιλίας Λαμπρινής, Ιαλέμου 63

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Καύσωνας: Πρωτοφανείς θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα – Το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 43 ⁰C εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα