Κάδοι ανακύκλωσης στο Οροπέδιο

09:50 12/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησε στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου το πρόγραμμα ανακύκλωσης, με την τοποθέτηση 25 μπλε κάδων που καλύπτουν τις ανάγκες ολόκληρης της περιοχής.

Οι κάτοικοι του Δήμου μετά από ενημέρωση, που έκαναν στελέχη του δήμου για το πρόγραμμα ανακύκλωσης, μπορούν πλέον να ανακυκλώνουν υλικά όπως, χαρτί, πλαστικό, γυαλί, λευκοσίδηρο και αλουμίνιο, προστατεύοντας ουσιαστικά το περιβάλλον της περιοχής. Η ενημέρωση διήρκησε ένα μήνα και οι κάτοικοι, μικροί και μεγάλοι, ανταποκρίθηκαν θετικά ενώ μοιράστηκαν παράλληλα ενημερωτικά φυλλάδια και

σακούλες συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
Για τις ανάγκες κάλυψης του προγράμματος ανακύκλωσης ο δήμος επισκεύασε κατάλληλα παλαιό απορριμματοφόρο, που δέχεται πλέον τα ανακυκλωμένα υλικά.
«Οφείλουμε να προστατεύσουμε την φύση, το περιβάλλον, το οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Ευχαριστούμε τους δημότες για την συμμετοχή τους και τα στελέχη του δήμου σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο, που μετά την τριετή εντατική προσπάθεια όλων, φτάσαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα», δήλωσε ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα