Καμπανάκι για επείγουσα απολύμανση των οικισμών Ρομά της Θεσσαλίας

18:03 9/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Θα πεθάνουμε της πείνας τελικά και όχι λόγω του κορονοϊού, αν δεν μας στηρίξει το κράτος, τόνισε ο εκπρόσωπος των Ρομά N. Παϊτέρης, μιλώντας στο “Θεσσαλικό Περισκόπιο”, ενώ επισήμανε ότι δεν έχουν γίνει απολυμάνσεις στους οικισμούς και καταυλισμούς των Ρομά στη Θεσσαλία. Ούτε σε Τρίκαλα, ούτε σε Φάρσαλα, ούτε σε Βόλο. Στη Λάρισα κάτι έγινε, αλλά όχι στον οικισμό που είχαμε το θετικό κρούσμα.

Το πρώτο θετικό κρούσμα

κορονοϊού στον οικισμό Ρομά που βρίσκεται ανάμεσα στην παλιά εθνική και την Νέα Σμύρνη Λάρισας, θορύβησε τους κατοίκους του οικισμού, αλλά και το γενικό πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα.Ο κ. Παϊτέρης υπογράμμισε ότι δεν ζητάνε χρήματα, αλλά τρόφιμα για όσο καιρό κρατάει η πανδημία, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. Αν δεν πεινάει ο κόσμος, θα μείνει στο σπίτι του και δεν θα βγει στους δρόμους για επαιτεία. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε, ενημερώνουμε, αλλά δεν έχουμε ούτε τα χρήματα, ούτε τη γνώση. Ανακοινώθηκε ότι δόθηκαν χρήματα στους δήμους για απολυμάνσεις και μέτρα. Ας τα χρησιμοποιήσουν, τώρα και όχι όταν θα είναι αργά.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ερωτηθείς γιατί δεν έγιναν οι απολυμάνσεις στους οικισμούς και καταυλισμούς των Ρομά και πότε θα διατεθούν οι χρηματικοί πόροι των 40.000€ που εξήγγειλε το Υπουργείο Εσωτερικών για μέτρα προστασίας, τόνισε ότι “Κάνουμε ότι χρειάζεται, από την πλευρά των δήμων, αλλά τα χρήματα του υπουργείου για τους Ρομά εγκρίθηκαν μεν, δεν εκταμιεύθηκαν δε. Παράλληλα επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα εκταμιευτούν και ότι είναι θέμα προτεραιοτήτων που ορίζει η πολιτεία αυτή την κρίσιμη ώρα της πανδημίας.

 

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα