«Καμπάνα» σε δήμαρχο και πρόεδρο ΦοΔΣΑ για τα σκουπίδια

15:31 6/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με αναστολή, καταδίκασε χθες αργά το απόγευμα, το τριμελές πλημμελειοδικείο Ζακύνθου, τον δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά και τον πρόεδρο του φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), Παναγιώτη Μυλωνά, μετά από διήμερη ακροαματική διαδικασία, η οποία αφορούσε στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί, με την μη αποκομιδή τους τελευταίους 5 μήνες, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ στην περιοχή του Σκοπού.

Να σημειωθεί πως το κατηγορητήριο είχε να κάνει με την υποβάθμιση του

περιβάλλοντος και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ενώ η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια μετά από ελέγχους του ΚΕΠΕ στον ΧΥΤΑ και σχετικές αναφορές φορέων και πολιτών.

Αθώοι κρίθηκαν οι δύο πρώην αντιδήμαρχοι Ζακυνθίων και Λαγανά, Γιάννης Στάθης και Αναστ. Μποτώνης, αντίστοιχα, ενώ στην ακροαματική διαδικασία υπήρξαν μαρτυρίες εμπλεκόμενων υπηρεσιών, με τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους να κάνουν λόγο για την γραφειοκρατία που λειτουργεί ανασταλτικά και με τους δικαστές, ναι μεν, να αναγνωρίζουν ελαφρυντικά στον δήμο και τον ΦοΔΣΑ λόγω των ενεργειών τους προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος, ωστόσο, στην τελική ετυμηγορία τους, βάρυνε η αναποτελεσματικότητα των αρμοδίων και οι συνέπειες της.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης-Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα