Κ. Πιερρακάκης: Διαθέσιμη από σήμερα η εφαρμογή “Covid Free GR” – Πώς λειτουργεί

13:35 13/7/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εφαρμογή «Covid Free GR» μέσω της οποίας θα γίνεται η επαλήθευση των πιστοποιητικών εμβολιασμού για την είσοδο των πολιτών σε εσωτερικούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, επισημαίνοντας ότι από σήμερα θα είναι διαθέσιμη για κινητά τηλέφωνα και tablet με λογισμικό iOS ή Android.

Όπως

είπε ο κ. Πιερρακάκης, η εφαρμογή «Covid Free GR» μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή που χρησιμοποιεί λογισμικό iOS ή Android και να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID καθώς και των ελληνικών βεβαιώσεων του gov.gr. Η εφαρμγοή διατίθεται δωρεάν μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας στο App Store και στο Google Play.
Η εφαρμογή δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου του πιστοποιητικού, ενώ δεν κρατάει και δεν αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα προσωπικά δεδομένα ή ιστορικό επαληθεύσεων. Για τον έλεγχο και την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID δεν απαιτείται σύνδεση στο internet, ενώ για των ελληνικών βεβαιώσεων απαιτείται.

www.ertnews.gr



Το άρθρο Κ. Πιερρακάκης: Διαθέσιμη από σήμερα η εφαρμογή “Covid Free GR” – Πώς λειτουργεί εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα