Κ. Παπανάτσιου: «Παρεμβάσεις για δίκαιο φορολογικό σύστημα»

23:19 22/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την επίτευξη ενός κλίματος οικονομικής σταθερότητας, μίλησε η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Λάρισας, με θέμα «Η Φορολογική Δικαιοσύνη Όχημα για την Ανάπτυξη. Στόχος ένα Απλό και Σταθερό Φορολογικό Σύστημα».

Η κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επίτευξη της δίκαιης ανάπτυξης, μέσα σε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον και προχωρά σε στοχευμένες παρεμβάσεις για πιο δίκαιο και αναλογικό φορολογικό σύστημα.
Επισήμανε πως η κυβέρνηση

προχώρησε και σε παρεμβάσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων όπως τη μείωση του φόρου στα κέρδη των επιχειρήσεων από το 29% στο 28% για το 2019 και σταδιακά κατά μία μονάδα ανά έτος ώστε να φτάσει το 25% το 2022.

Όσον αφορά το ζήτημα της φορολογικής συμμόρφωσης, η κ. Παπανάτσιου επισήμανε ότι «όλες οι εξελίξεις δείχνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμμόρφωση αν δεν υπάρχει αποτελεσματικός ελεγκτικός μηχανισμός – οι φορολογικοί συντελεστές από μόνοι τους είτε είναι ψηλοί είτε είναι χαμηλοί δεν πρόκειται να φέρουν έσοδα».

Σε ότι αφορά την ηλεκτρονική τήρηση των βιβλίων και την ηλεκτρονική τιμολόγηση, ο κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που προωθούνται για την καθιέρωσή τους.
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος χαρακτήρισε το 2019 ως «χρονιά ηλεκτρονικοποίησης».
Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη εξέφρασε
ο πρόεδρος της κεντρικής διοίκησης του Ο.Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας κ. Χρόνης Ισαακίδης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα