Κ. Μπαντίκος: «Τεράστιο το ενδιαφέρον και η εργασία των Εκπαιδευτικών- και μαθητών- για τις ψηφιακές τάξεις»

20:15 30/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον ιδιαίτερο ρόλο της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στην προσπάθεια που ξεκίνησε από χθες μέσω της Εκπαιδευτικής τηλεόρασης στην ΕΡΤ 2, αναφέρθηκε ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, Κωνσταντίνος Μπαντίκος.

Τα μαθήματα αυτά θα γίνονται για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων.
Τα μαθήματα αυτά στόχο έχουν να κρατούν τον μαθητή σε επαφή με τα μαθήματα και κυρίως θα είναι επαναληπτικά.
Σε

ότι αφορά τις ηλεκτρονικές τάξεις-μαθήματα σε επίπεδο ΑΜ-Θ σε ότι αφορά την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είναι ανά νομό είναι οι εξής, έτσι όπως προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη που είχε σήεμρα το Υπουργείο Παιδείας με τους Περιφερειακούς Δ/ντες, κάποιων νομών της χώρας, οι οποίες θα συνεχισθούν φυσικά.
Έβρος,
718 Ψηφιακές τάξεις- Μαθήματα
Εκπαιδευτικοί 409
Μαθητές 3.078

Ροδόπη:
Ψηφιακές Τάξεις-μαθήμτα 488
Εκπαιδευτικοί 299
Μαθητές 3.197

Ξάνθη
Ψηφιακές τάξεις-μαθήματα 203
Εκπαιδευτικοί 193
Μαθητές 1.627
(εδώ αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός κατά πολύ τις επόμενες μέρες, καθώς η καραντίνα στον Εχίνο, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τον σχηματισμό ψηφιακών τάξεων, αλλά και για τα υπόλοιπα σχολεία που φοιτούν Μουσουλμανόπαιδες)

Καβάλα
Ψηφιακές τάξεις-μαθήματα 278
Εκπαιδευτικοί 372
Μαθητές 2.932

Δράμα
Ψηφιακές τάξεις 236
Εκπαιδευτικοί 166
Μαθητές 2.380

Ο κ. Μπαντίκος τόνισε πως θα αυξηθούν οι ψηφιακές τάξεις. Ξεκαθάρισε πως δεν χάνεται η εκπαιδευτική χρονιά, ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός να μειωθεί η ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες θα καθορισθούν χρονικά, παρακολουθώντας την κατάσταση με τον κορονοϊό στην χώρα μας τον Απρίλιο.
Ήδη οι υποψήφιοι μαθητές για τα ΑΕΙ, ξεκίνησαν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στις πανελλαδικές, μια διαδικασία που θα διαρκέσει ως τις 9 Απρίλη.

Καταλήγοντας ο κ. Μπαντίκος υπογράμμισε το τεράστιο ενδιαφέρον των Εκπαιδευτικών, για την ενεργοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος. Κακώς κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν για αδράνεια των Εκπαιδευτικών του Δημοσίου. Τα πρώτα προβλήματα με το σύστημα και την πλατφόρμα για την ασύγχρονη εκπαίδευση ξεπεράστηκαν, κι όλο αυτό θα μείνει ως μια πολύτιμη παρακαταθήκη για διαχείριση ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Μπαντίκου στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα