Κ. Μπαντίκος: Με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σκοπός είναι να διατηρηθεί η επαφή των μαθητών με το σχολείο

00:09 27/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η οργάνωση του εγχειρήματος έχει ολοκληρωθεί από την μεριά του υπουργείου, όσον αφορά τις πλατφόρμες και τα τεχνικά μέσα και σχετικές οδηγίες έχουν δοθεί, ξεκινάμε από τη 3η Λυκείου, έχουν γίνει η τηλεδιασκέψεις με τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειας ΑΜ-Θ. «Με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ο σκοπός δεν είναι να προχωρήσει η ύλη αλλά να διατηρηθεί η επαφή των μαθητών με το σχολείο», υπογραμμίζει ο Κωνσταντίνος Μπαντίκος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Ο

Κωνσταντίνος Μπαντίκος εξηγεί ότι κάθε σχολείο προσεγγίζεται ως ξεχωριστή ψηφιακή μονάδα, ώστε να γίνει αυτόνομος προγραμματισμός αντιμετωπίζοντας τα επιμέρους προβλήματα. Ο κ. Μπαντίκος ανέφερε ότι, σε κάθε σχολική μονάδα δημιουργείται μια ομάδα υποστήριξης από τον διευθυντή και τον εκπαιδευτικό πληροφορικής και καθηγητές επιμορφωτές Β επιπέδου, που θα καταρτίζουν το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μαζί με τους εκπαιδευτικούς, που θα έχει δυο μορφές, σύγχρονη και ασύγχρονη.

Στην σύγχρονη μορφή, είπε, θα υπάρχει απευθείας διδασκαλία μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από τον εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας που παρέχεται σε μαθητές, οι όποιοι παρακολουθούν το μάθημα ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού η ταμπλέτ Σε αυτό μπορεί να συνδεθεί και κάποιος διαδικτυακά και τηλεφωνικά με αστική χρέωση αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος σύνδεσης. Εκεί, πρόσθεσε ο κ. Μπαντίκος, ο κάθε εκπαιδευτικός καλείται να δημιουργεί στην πλατφόρμα λογαριασμό ζητώντας από τους μαθητές του να συμμετάσχουν και μέσω της πλατφόρμας δεν θα χρειάζεται να προσθέσουν κανένα πρόγραμμα στους υπολογιστές τους. Οι καθηγητές μπορούν να κάνουν το μάθημα από το σχολειό η αν έχουν της τεχνικές δυνατότητες από το σπίτι τους.

Εμείς, στη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα φτιάξουμε έναν πυρήνα με εκπαιδευτικούς πληροφορικής και τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου τόσο της πληροφορικής όσο και με συντονιστές επιμορφωτικού έργου. Ο κ. Μπαντίνος τόνισε ότι στόχος μας είναι να έχουμε μια αμεσότερη και διαδραστική επαφή με εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες σε τοπικό επίπεδο και την αποσυμφόρηση της κεντρικής ομάδας υποστήριξης του υπουργείου παιδείας. Έτσι δημιουργούμε ένα πλέγμα υποστήριξης σημείωσε, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Μπαντίκος.

Για όλο αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημα επισήμανε ο κ.Μπαντίκος, σίγουρα τα αποτελέσματα δεν θα είναι εκείνα που επιτάσσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως παιδαγωγική διαδικασία που εμφορείται από συγκεκριμένους τρόπους εφαρμογής, εκτιμούμε όμως ,ότι η διαδικασία αυτή από την μια μεριά διατηρεί την επαφή των μαθητών με το σχολείο και συνάμα αναπτύσσει σταδιακά και πολύ σύντομα της ψηφιακές δεξιότητες των εκπαιδευτικών ,που θα είναι μια παρακαταθήκη θετικότατη για το μέλλον και μπορεί να συνέχιση με άλλους τρόπους να λειτούργει όταν θα έχουν ανοίξει οι σχολικές μονάδες.

Κλείνοντας ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Μπαντίκος υπογράμμισε ότι, στον προγραμματισμό ο στόχος είναι όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης να μπουν στην διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σταδιακά, άμεσα τα λύκεια στη συνεχεία τα γυμνάσια και τα δημοτικά και αν είναι δυνατόν και τα νηπιαγωγεία ,εκεί όμως χρειάζεται η ένθερμη υποστήριξη των γονέων. Όλα αυτά όμως, έχουν σχέση με την εξέλιξη αντιμετώπισης του κορονοϊού, για την ώρα κάνεις από εμάς, δεν γνωρίζει ποτέ μπορούν να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες και να λειτουργήσουν κανονικά ,ετοιμαζόμαστε, προχώρημα σταδιακά ,δυσκολίες τεχνικές υπάρχουν ,προσπαθούμε και θα θέλαμε μια θετική αύρα να διατρέξει εκπαιδευτικούς καθηγητές και γονείς προκειμένου να έχουμε και καλά αποτελέσματα .

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπαντίκος,bantikos