Ιταλία: Κάλεσμα του Πρωθυπουργού Κόντε στους Ιταλούς για την αποτροπή ενός νέου lockdown

13:55 15/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte, από το νησί του Κάπρι, τοποθετήθηκε ως προς τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν προ ολίγων ημερών.

«Η καμπύλη των κρουσμάτων ανεβαίνει σταδιακά, και αυτός είναι ο λόγος που πήραμε αυτά τα περιοριστικά μέτρα. Δεν μας είναι ευχάριστο, αλλά θα πρέπει να τα τηρήσουμε», δήλωσε ο Κόντε.

Στο σενάριο ενός πιθανού lockdown τα

Χριστούγεννα, το οποίο εδώ και λίγες μέρες συζητείται από διάφορους επιστήμονες, ο Πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις για τα Χριστούγεννα αλλά μόνο για κατάλληλα και βιώσιμα μέτρα ώστε να αποτραπεί ένα νέο lockdown. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί κατά πολύ από την συμπεριφορά ολόκληρης της κοινωνίας. Είναι ένας αγώνας που είτε θα κερδίσουμε, είτε θα χάσουμε όλοι μαζί». 

Σημαντική σε αυτό το σημείο υπήρξε και η περαιτέρω διευκρίνιση του Πρωθυπουργού Κόντε, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να πιστεύετε πως η Κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα από μόνη της, ήταν η ίδια η κοινωνία που το αντιμετώπισε την πρώτη φορά και βγήκε κερδισμένη, τώρα θα πρέπει να γίνει το ίδιο».

(ανταπόκριση από Ιταλία Κρίστιαν Μαυρής)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα