Ιταλία: Διαδήλωση αντίθεσης στα «κουπόνια εργασίας»

14:59 17/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ημέρα κινητοποίησης στην Ιταλία το Σάββατο 17 Ιουνίου για το ιταλικό κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil.

Με δύο προσυγκεντρώσεις από τις πλατείες Ντέλλα Ρεπούμπλικα και Οστιένσε της Ρώμης, που θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία Σαν Τζοβάνι, όπου θα μιλήσει η επικεφαλής του συνδικάτου Σουζάνα Καμούσο, η κινητοποίηση εκφράζει την αντίθεσή της στα «κουπόνια εργασίας».

Πρόκειται για μία απόφαση της κυβέρνησης του Πάολο Τζεντιλόνι για την περιστασιακή

απασχόληση η οποία δεν ξεπερνά, σε συνολικό εισόδημα, τις πέντε χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Αρχικά είχε καταργηθεί το Μάρτιο η σχετική ρύθμιση, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγει δημοψήφισμα με θέμα τη χρήση των κουπονιών εργασίας.

Το θέμα επανέρχεται με τη Βουλή και τη γερουσία της Ρώμης να εγκρίνουν τη χρήση τους υπό πιο περιορισμένη μορφή.

Σύμφωνα με το συνδικάτο Cgil, με την κίνηση αυτή καταστρατηγείται το Σύνταγμα και αφαιρούνται από τους εργαζόμενους τα βασικά τους δικαιώματα. Της ίδιας άποψης είναι και πολλά κινήματα και πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς που συμμετέχουν στην σημερινή κινητοποίηση.

«Διαδηλώνουμε για μια αξιοπρεπή εργασία, με πλήρη αναγνώριση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, για να υπερασπισθούμε την Δημοκρατία και το δικαίωμα των πολιτών να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις», αναφέρεται στην επίσημη έκκληση με την οποία το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας ζήτησε από τους Ιταλούς να δώσουν το «παρών» σήμερα στην πλατεία Σαν Τζοβάνι.

Φωτο: Cgil

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα