Ιστορική συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη (video)

07:32 12/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα μεγάλο πρελούδιο για την ειρήνη, χαρακτήρισαν τη σύνοδο της Σιγκαπούρης, Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 4 ώρα Ελλάδας, στο νησί Σεντόνα και ακολούθησε το γεύμα εργασίας των δυο ηγετών με τις αντιπροσωπείες τους.

Watch history unfold: href="https://twitter.com/hashtag/TrumpKim?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#TrumpKim #TrumpKimSummit pic.twitter.com/ak3PtukdbL

BBC News (World) (@BBCWorld) June 12, 2018

«Ήταν πραγματικά μια φανταστική συνάντηση» η οποία εκτυλίχθηκε «καλύτερα απ’ ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί οποιοσδήποτε» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους έπειτα από το γεύμα εργασίας που είχαν οι ηγέτες και κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων των δύο κρατών. «Θα πάμε τώρα να υπογράψουμε» μια συμφωνία, πρόσθεσε ο Τραμπ. Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, έκανε λόγο για την επίτευξη «μεγάλης προόδου» και ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν τη συμφωνία ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για μια πρώτη συμφωνία.

President Trump says he and Kim Jong Un had a "fantastic" meeting, and that it went better than expected #TrumpKim pic.twitter.com/h29vxUBb7t

Bloomberg (@business) June 12, 2018

Ο Τραμπ και ο Κιμ κάθισαν μαζί στο τραπέζι σε έναν από τους χώρους του πολυτελούς ξενοδοχείου Capella για ένα γεύμα εργασίας, αφού ολοκληρώθηκαν και οι διευρυμένες διμερείς συνομιλίες, έπειτα από την κατ’ ιδίαν συζήτηση των ηγετών νωρίτερα το πρωί. Πέρα από τους δύο ηγέτες, στο τραπέζι κάθισαν μαζί τους 13 αξιωματούχοι των κυβερνήσεων των δύο κρατών.

Trump-Kim: The moment they shook hands

BBC News (UK) (@BBCNews) June 12, 2018

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αντάλλαξαν μια ιστορική χειραψία νωρίτερα σήμερα Τρίτη.

Στο μεταξύ, με ελαφρά νευρικότητα παρακολουθούν οι αγορές της Ασίας την ιστορική συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Από την έναρξη των συνεδριάσεων οι δείκτες αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες.

Ανάλογο ήταν το κλίμα χθες το βράδυ στη Γουόλ Στριτ.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa, AFP, Reuters, Sputnik

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα