Συνεχίζεται η επιχείρηση «Ελευθερία»: Ποιοι εμβολιάζονται τη Δευτέρα

17:32 27/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ιστορική ημέρα η 27η Δεκεμβρίου 2020 για την Ελλάδα αλλά και την ΕΕ συνολικά, με την έναρξη των εμβολιασμών κατά της πανδημίας. Από τα πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική ξεκίνησε ο μαζικός εμβολιασμός στη χώρα μας. Πρώτη των πρώτων η νοσηλεύτρια επικεφαλής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Ευσταθία Κομπισιούλη, ενώ στη συνέχεια εμβολιάστηκε στο ίδιο νοσοκομείο ο 88χρονος Μιχάλης Γιοβανίδης από την Ορεστιάδα του Έβρου, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια. Το μεσημέρι, παρουσία δημοσιογράφων,

εμβολιάστηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σ. Τσιόδρας, ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μ. Θεοδωρίδου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο οποίος εκπροσωπεί τον Αρχιεπίσκοπο.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Φέτος το καλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ιδιαίτερης βαρύτητας μήνυμα για την αναγκαιότητα συμμετοχής στη διαδικασία εκπέμπει ο εμβολιασμός της προέδρου της Δημοκρατίας, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η κα Σακελλαροπούλου αμέσως μετά τον εμβολιασμό της επεσήμανε ότι «τα φετινά Χριστούγεννα, το καλύτερο δώρο μάς το έκανε η επιστήμη», τονίζοντας ότι «δίπλα στην αγωνία, μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας. Γι’ αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε όσο γίνεται περισσότεροι, φυσικά μέσα στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί και με τις οδηγίες των γιατρών».
Όπως σημείωσε η Πρόεδρος, με τον εμβολιασμό «θα μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να αναπτύσσουμε την ελευθερία μας, να ανταμώσουμε πάλι, να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας». Παράλληλα ανέφερε ότι σήμερα η Ευρώπη απέδειξε ότι είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης και ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

K. Μητσοτάκης: Για πρώτη φορά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι

Keywords
Τυχαία Θέματα