Ισοπαλία και πρωτιά για την Ισπανία 2-2 με το Μαρόκο (video)

23:47 25/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η χρήση του VAR έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των δύο πρώτων θέσεων στον 2ο όμιλο καθώς σχεδόν στο ίδιο χρονικό σημείο η Ισπανία ισοφάρισε σε 2-2 το Μαρόκο και το Ιράν πάλι με τη χρήση του VAR κέρδισε πέναλτι με το οποίο διαμόρφωσε το 1-1 απέναντι στην Πορτογαλία. Αποτέλεσμα οι Φούριας Ρόχας να καταλάβουν τη πρώτη θέση και να βρεθούν απέναντι στη διοργανώτρια Ρωσία στη φάση των «16», ενώ η Πορτογαλία θα παίξει με την Ουρουγουάη. Ο Μπουταίμπ άνοιξε το σκορ για το Μαρόκο στο 14’, ο Ίσκο ισοφάρισε

για τους Ισπανούς, ο Εν-Νεσιρί στο 81’ έβαλε πάλι μπροστά τους Αφρικανούς και ο Άσπας στο 90’+1’ με τη βοήθεια του VAR διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Η ομάδα του Ιέρο προσπαθούσε να επιβάλει το ρυθμό της, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από… ερασιτεχνικό λάθος. Στο 14΄ Ινιέστα και Σέρχιο Ράμος «πούλησαν» την μπάλα κι έδωσαν την ευκαιρία στον Μπουταΐμπ να βρεθεί απέναντι στον Ντε Χέα και να τον πλασάρει, ανοίγοντας το σκορ. Οι Μαροκινοί, πάντως, δεν χάρηκαν για πολύ την επιτυχία τους, αφού πέντε λεπτά αργότερα ο Ινιέστα συνεργάστηκε με τον Ντιέγκο Κόστα και γύρισε στον Ίσκο, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής ισοφάρισε.

Από εκεί και ύστερα ακολούθησε ένα δεκάλεπτο σκληρού παιχνιδιού από την αφρικανική ομάδα, με τον Ιρμάτοφ να αναγκάζεται να δείξει τέσσερις κίτρινες κάρτες στους παίκτες του Ερβέ Ρενάρ. Οι «φούριας ρόχας» είχαν πάντως προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία τους κι έδιναν δικαιώματα στους αντιπάλους τους, που στο 55΄ άγγιξαν το 2-1 αλλά δεν το πέτυχαν, αφού το εντυπωσιακό σε δύναμη σουτ του Άμραμπατ έστειλε την μπάλα περίπου στη συμβολή των δοκών του Ντε Χέα.

Στο δίλεπτο 62΄- 63΄ η Ισπανία έχασε δυο καλές ευκαιρίες, όταν στην πρώτη περίπτωση ο Σαΐς απέκρουσε πριν η μπάλα περάσει στη γραμμή και τη δεύτερη η κεφαλιά του Πικέ, από εκτέλεση κόρνερ, πέρασε μόλις άουτ. Η «φλυαρία» τους πληρώθηκε τελικά στο 81ο λεπτό, όταν ο Εν-Νεσιρί, που είχε περάσει ως αλλαγή μερικά λεπτά πριν, νίκησε στον αέρα τον Ράμος και με κεφαλιά έγραψε το 1-2. Τελικά, τον πολύτιμο βαθμό έδωσε στην Ισπανία ο Ιάγκο Άσπας, που σκόραρε με τακουνάκι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά με τη βοήθεια του VAR διαπιστώθηκε ότι ο σκόρερ βρισκόταν σε… νόμιμη θέση.

Κίτρινες κάρτες: 22΄ Ελ Αχαμαντί, 29΄ Ν. Άμραμπατ, 31΄ Ντα Κόστα, 31΄ Μπουσούφα, 89΄ Μουνίρ, 90΄+3 Χακίμι

Διαιτητής: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

Ισπανία (Φερνάντο Ιέρο): Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Αλκάνταρα (74΄ Αλκάνταρα), Ίσκο, Νταβίντ Σίλβα (84΄ Ροντρίγκο), Ινιέστα, Ντιέγκο Κόστα (74΄ Άσπας)

Μαρόκο (Ερβέ Ρενάρ): Ελ Κατζούι, Χακίμι, Σαΐς, Ντα Κόστα, Μεντίλ, Μπουσούφα, Ελ Αχμάντι, Ζιγιάκ (85΄ Μπουαντούζ), Μπελχαντά (63΄ Φαχρ), Ν. Άμραμπατ, Μπουταΐμπ (72΄ Εν-Νεσιρί)

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FIFA

sports.ert.gr.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα