Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Νεκροί και τραυματίες

07:40 18/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Οσάκα, στη δυτική Ιαπωνία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων ένα 9χρονο κοριτσάκι, να χάσουν τη ζωή τους και 200 να τραυματιστούν. Οι αρχές εκφράζουν φόβους για «πολλούς» ακόμη νεκρούς.

Three dead, dozens injured after 6.1 magnitude earthquake around Osaka, Japan

Sky News

(@SkyNews) June 18, 2018

Η ισχυρή δόνηση προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ορισμένες περιοχές και σταμάτησε πολλά τρένα, μετέδωσαν ιαπωνικά ΜΜΕ, καθώς σημειώθηκε σε ώρα μεγάλης αιχμής.

Breaking: At least 3 dead, 50 injured after magnitude 6.1 earthquake strikes Osaka, Japan. pic.twitter.com/5eDaDMpJIP

— PM Breaking News (@PMBreakingNews) June 18, 2018

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε ότι οι αρχές βρίσκονται ακόμη στο στάδιο εκτίμησης των ζημιών και ότι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησής του είναι να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.

Japanese officials confirm at least 3 people have died after 6.1-magnitude earthquake strikes north of Osaka. pic.twitter.com/a2clD1g4oA

ABC News (@ABC) June 18, 2018

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο βόρειο τμήμα της νομαρχίας Οσάκα, ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, η οποία αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή της για την ισχύ του σεισμού στους 6,1 βαθμούς. Νωρίτερα, είχε ανακοινώσει πως η δόνηση ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Strong earthquake rocks Osaka in Japan; reports of deaths and injuries, and structural damage.

— Breaking News (@BreakingNews) June 18, 2018

Η εταιρεία Kansai Electric Power διαβεβαίωσε ότι δεν διαπίστωσε προβλήματα στους πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς Μιχάμα, Τακαχάμα. Η Κανσάι ανέφερε πως η ηλεκτροδότηση 170.000 νοικοκυριών στην Οσάκα και στη γειτονική νομαρχία Χιόγκο έχει διακοπεί προσωρινά.

A strong earthquake has hit Japan's Osaka region, but no tsunami warning was issued, NHK reports pic.twitter.com/sWliXv5bqC

Bloomberg (@business) June 17, 2018

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik, AFP

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα