«Ισχυρές Περιφέρειες σε ισχυρά κράτη»-Σε εξέλιξη το συνέδριο ανάταξης της Δ. Αττικής

11:46 17/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Θα προχωρήσουμε, σε μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 650 ευρώ, προς κάθε εργαζόμενο ο οποίος δεν μπορεί να δουλέψει, αυτήν τη στιγμή, λόγω της καταστροφής από τις πλημμύρες. Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) έχει ανακοινώσει ήδη συγκεκριμένες ρυθμίσεις διευκόλυνσης για τους πληγέντες», εξήγγειλε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο της ομιλίας της στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής». Το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,

θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευσίνας, κλείνοντας τις εργασίες του 8ου Περιφερειακού Συνεδρίου, η διεξαγωγή του οποίου αποφασίστηκε μετά τις φονικές πλημμύρες που άφησαν 23 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές, στα μέσα Νοεμβρίου.

Στην ομιλία του, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου έκανε λόγο για «το πρωτόγνωρο εγχείρημα του πανεπιστημίου της Δυτικής Αττικής», που ιδρύεται από τη συγχώνευση των δύο ΤΕΙ, ενώ αναφέρθηκε στην επιχορήγηση ύψους 41 εκατ. ευρώ που «πρόκειται για μια αύξηση κατά 50%» και όπως τόνισε αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού.

Παρέμβαση πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ στο συνεδριακό χώρο, με σύνθημα «Τέρμα πια στον εμπαιγμό, ανθρώπινος δεν είναι ο καπιταλισμός», ενώ σε παρακείμενο χώρο διαδήλωναν μέλη φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων διαμαρτυρόμενα για θέματα παιδείας.

«Ολισθηρό, όχι γιατί υιοθετεί τη λογική της διαμαρτυρίας, αλλά γιατί υιοθετεί τη λογική της αντι-συγκέντρωσης» χαρακτήρισε το δρόμο του ΚΚΕ, μέσω του ΠΑΜΕ, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό την πρωινή παρέμβαση του ΠΑΜΕ. «Έχει υποφέρει η Αριστερά σε αυτόν τον τόπο, με αντισυγκεντρώσεις που οδήγησαν σε ματαίωση συγκεντρώσεων της Αριστεράς», συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών κάνοντας λόγο για «επικίνδυνο δείγμα γραφής».

«Ανάπτυξη χωρίς εργασιακές σχέσεις, χωρίς αναδιανομή πλούτου, και χωρίς κοινωνικό κράτος, θα είναι μια άδικη ανάπτυξη», τόνισε χθες ο υπουργός επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα