‘Ηρωες στις φλόγες | Ό,τι χρειάζεται

21:01 28/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ
| Ότι

Ένας νεαρός πυροσβέστης αντιμετωπίζει πρόβλημα όταν ανεβαίνει σε κλίμακα, στη διάρκεια εκπαίδευσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Έντσον, στην Κομητεία Γέλοουχεντ.

Στο Σλέιβ Λέικ, μέσα σ’ ένα θάλαμο εκπαίδευσης με χαλύβδινα τοιχώματα, οι πυροσβέστες δοκιμάζουν την ικανότητά τους να διαχειριστούν το στρες, την αναπνοή και την ικανότητά τους να εξοικονομούν τον αέρα.

Στο Έντσον, σε μια άσκηση με πυκνό καπνό και μηδενική ορατότητα, η εικοσάχρονη εθελόντρια πυροσβέστρια Μέγκαν Χαντ και η ομάδα της βρίσκουν τον δρόμο τους με την αφή, μέσα από μια προσομοίωση

αστικής πυρκαγιάς, αναζητώντας ένα αναίσθητο θύμα.

Μια άσκηση με ανατροπή οχήματος εγκλωβίζει τέσσερα άτομα κι εκσφενδονίζει άλλα δύο σ’ ένα γρήγορο ποτάμι.

Ο υποπυραγός Πάτρικ ΜακΚόνελ ηγείται μιας τεχνικής διάσωσης με σχοινιά και αρπάγια, ενώ ο πυραγός Ντέιβιντ Πέρκινσον είναι επικεφαλής στον απεγκλωβισμό των τραυματιών.

Ο διοικητής Κουτς θυμάται πώς, πριν από λίγο καιρό, το προσωπικό του διέσωσε δύο μικρά παιδιά απ’ τις απόκρημνες όχθες ενός παγωμένου ποταμού – μια ζωντανή υπενθύμιση ότι, μερικές φορές, η διαφορά ανάμεσα στο να σωθεί ή να χαθεί μια ζωή είναι ζήτημα ετοιμότητας κι εκπαίδευσης.

Στα βόρεια, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Έντσον, στην Κομητεία Γέλοουχεντ, ο διοικητής Μπάρι εξετάζει τις οδηγικές ικανότητες της πυροσβέστριας Μέγκαν Χαντ σε μια πορεία μετ’ εμποδίων, με το νέο απόκτημα του στόλου τους.

Μεταβαίνοντας για μια πυρκαγιά σε όχημα σ’ έναν απομακρυσμένο επαρχιακό δρόμο, ο διοικητής Μπάρι υποψιάζεται εμπρησμό.

287 χιλιόμετρα νοτιότερα, ο διοικητής Τζέιμι Κουτς φέρνει το προσωπικό του αντιμέτωπο μ’ ένα όχημα που καίγεται ολοσχερώς, δείχνοντας τους θανάσιμους κινδύνους των τμημάτων του που σκάνε.

Ο διοικητής Κουτς βάζει φωτιά σ’ ένα πραγματικό σπίτι, για μια γενική άσκηση. Ο διοικητής Άλμπερτ Μπάρι δεν έχει κάποιο παλιό σπίτι να κάψει, έχει όμως “Το Κουτί”, μια υπό κλίμακα αναπαράσταση ενός συνηθισμένου δωματίου σ’ ένα σπίτι της Βόρειας Αμερικής, σχεδιασμένο ν’ αναπαράγει τα στάδια της θερμικής διαστρωμάτωσης, μια βασική έννοια για την επιβίωση των πυροσβεστών.

Σε μια ακόμη δραματική άσκηση, ο πυροσβέστης Κόλτον Άρμστρονγκ εγκλωβίζεται μέσα σε μια αστική πυρκαγιά και πρέπει να βασιστεί στη Μέγκαν για να τον εντοπίσει και να τον διασώσει, πριν του τελειώσει ο αέρας.

(Διαθέσιμο έως 05/04/2021)

Το άρθρο ‘Ηρωες στις φλόγες | Ό,τι χρειάζεται εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα