ΙΡΙΣ, ένα ερωτικό θρίλερ νουάρ ατμόσφαιρας και σκοτεινών χαρακτήρων (video)

13:03 29/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τον σκηνοθέτη του βραβευμένου Yves Saint Laurent, το ερωτικό θρίλερ νουάρ ατμόσφαιρας και σκοτεινών χαρακτήρων «ΙΡΙΣ» (In the shadow of Iris) έρχεται τον Αύγουστο του 2017 στη μεγάλη οθόνη μας.

Όταν τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται… ποιος επιβιώνει σε ένα ερωτικό τρίγωνο;

Ο Ζαλίλ Λεσπέρ, έχοντας ήδη μία επιτυχημένη καριέρα τόσο ως ηθοποιός (Βραβείο Σεζάρ καλύτερου νέου ηθοποιού, μεταξύ άλλων) όσο και ως σκηνοθέτης με το εντυπωσιακό Yves Saint Laurent, επιστρέφει με την 4η ταινία του ΙΡΙΣ. Το ΙΡΙΣ, εμπνευσμένο από την Ιαπωνική ταινία Chaos (2000) του Hideo Nakata, είναι -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Λεσπέρ-, «ένα θρίλερ χειραγώγησης που φλερτάρει με τους κώδικες ενός ερωτικού φιλμ νουάρ».

Γυρισμένο εξολοκλήρου στο Παρίσι, ο Λεσπέρ με τη βοήθεια του γνωστού διευθυντή φωτογραφίας, Πιέρ – Ιβ Μπαστάρ (Versailles), και επηρεασμένος από το σύμπαν των κόμικς αλλά και ταινιών (Gone Girl, Vertigo, Body Double), μεταμορφώνει την Πόλη του Φωτός σε ένα σκοτεινό, απόμακρο τοπίο, κατάλληλο για να αγκαλιάσει την ψυχρότητα των χαρακτήρων του, δίνοντάς τους χώρο να εκφράσουν τις διαστροφές τους και τις επιθυμίες τους.

Η ΙΡΙΣ είναι η πρώτη ταινία στην οποία ο Λεσπέρ υπογράφει τη σκηνοθεσία αλλά και αναλαμβάνει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μαζί του, βρίσκεται η Σαρλότ Λε Μπον (η Victoire στο Yves Saint Laurent) η οποία, με τις οδηγίες του Λεσπέρ, μεταμορφώνεται σε μία μοιραία γυναίκα, μυστηριώδη και αινιγματική, μία ερωμένη που φτάνει στα άκρα. Το ερωτικό τρίγωνο ολοκληρώνεται με την παρουσία του Ρομαίν Ντουρί, ενός από τους σημαντικότερους νέους Γάλλους ηθοποιούς, σε έναν ρόλο κόντρα σε ό,τι έχει κάνει μέχρι στιγμής. Ο Ντουρί γίνεται ο Μαξ, ένας τραχύς άντρας, που δεν έχει τίποτα να χάσει.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν ο Λεσπέρ και ο σεναριογράφος και συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Τζέρεμι Γκουέζ, με αποτέλεσμα «μία επιτυχημένη ταινία είδους» (The Hollywood Reporter).

Με τους Ρομαίν Ντουρί, Σαρλότ Λε Μπον, Ζαλίλ Λεσπέρ.

Από τις 3 Αυγούστου στους κινηματογράφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα