Ηρεμία στα Διαβατά-Παραμένουν 1000 πρόσφυγες έξω από τη δομή-Έφυγαν από τον Στ. Λαρίσης (video)

21:16 5/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ηρεμία αυτή την ώρα στα Διαβατά, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε νωρίτερα όταν οι πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί εκεί επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και ρίψεις κροτίδων λάμψης. Είχε προηγηθεί διαδικτυακό κάλεσμα ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη είναι ανοικτός, κάτι που οι αρχές αποδίδουν σε κύκλους διακινητών. Στην Αθήνα, αποχώρησαν ομαλά από τον Σταθμό Λαρίσης και οι τελευταίοι πρόσφυγες,

οι οποίοι από το πρωί βρίσκονταν εκεί με αίτημα να μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και από εκεί στα σύνορα. Από νωρίς το απόγευμα πούλμαν τους μετέφεραν πίσω στις δομές, όπου φιλοξενούνται. Τα δρομολόγια των τρένων δεν έχουν αποκατασταθεί.

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ανασταλεί και όλοι οι επιβάτες αναχώρησαν με πούλμαν για τους προγραμματισμένους προορισμούς τους. Όσοι πρόσφυγες είχαν αγοράσει εισιτήρια για το τρένο, τους επεστράφησαν τα χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδεχομένως κάποιο δρομολόγιο να πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα και συγκεκριμένα στις 23:55’, από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη. Σε κάθε περίπτωση μέχρι το πρωί η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί.

Ένταση στα Διαβατά – Κατάληψη από πρόσφυγες στον Σταθμό Λαρίσης (video)
Keywords
Τυχαία Θέματα