Ιρανοί οι δράστες των επιθέσεων στην Τεχεράνη

23:20 7/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι δράστες των επιθέσεων στην Τεχεράνη ήταν Ιρανοί, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην ιρανική κρατική τηλεόραση. Στους 13 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών.

«Για την ταυτότητα των δραστών της επίθεσης, πρέπει να πω ότι ήταν από διάφορες περιοχές του Ιράν και είχαν ενταχθεί στο Ντάες», δήλωσε ο Ρεζά Σαϊφολχαΐ.

Εν τω μεταξύ ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους αυξήθηκε σε δεκατρείς, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών

του Ιράν στο κρατικό ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο IRIB.

Σύμφωνα με τον Μοχαμάντ Χουσεΐν Ζολφαγαρί, άλλοι 43 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Στρατεύματα του Κατάρ που ήταν ανεπτυγμένα στη Σαουδική Αραβία επέστρεψαν στο Εμιράτο

Οι ένοπλες δυνάμεις του Κατάρ οι οποίες στάθμευαν στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο της συμμαχίας υπό την ηγεσία του Ριάντ η οποία πολεμά εναντίον του σιιτικού κινήματος των Χούθι, επέστρεψαν στο εμιράτο, ανέφερε η κρατική τηλεόραση του Κατάρ στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Οι δυνάμεις αυτές στάθμευαν στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με την πηγή αυτή, και συνέβαλαν στην σαουδαραβική άμυνα έναντι των επιθέσεων των Χούθι, το οποίο θεωρείται πως υποστηρίζεται από το Ιράν.

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: «Οι επιθέσεις θα μας ενώσουν»-Φρουροί της Επανάστασης εναντίον Σ. Αραβίας (video)
«Τέλος» των επιθέσεων ανακοίνωσε η Τεχεράνη – 12 νεκροί (video)
Πυροβολισμοί στο ιρανικό κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του Χομεϊνί

Keywords
Τυχαία Θέματα