Ηράκλειο: Πρωτοβουλία για την έμπρακτη στήριξη των καρκινοπαθών

23:26 13/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτοβουλία για την έμπρακτη στήριξη των καρκινοπαθών αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του πανεπιστημίου Κρήτης, με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα από δωρεές για ν’ αγοραστεί νέο μηχάνημα βραχυθεραπείας για την καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου, το κόστος του οποίου ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Σήμερα, οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων ανακοίνωσαν σε συνέντευξη

Τύπου, τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα, για να γίνει γνωστή η κοινή προσπάθεια.
Ο διευθυντής του Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ, Χαράλαμπος Βαρβέρης, ανέφερε ότι πέρυσι τέθηκε εκτός λειτουργίας το αντίστοιχο μηχάνημα, που λειτουργούσε από 1991, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναγκάζονται να πηγαίνουν στο μοναδικό δημόσιο νοσοκομείου της Αθήνας, που έχει αντίστοιχο μηχάνημα και σε ιδιωτικά κέντρα για τη θεραπεία τους, με ιδιαίτερα υψηλό κόστος.

«Δεν μπορούμε να παραμένουμε αδιάφοροι μπροστά σε ένα πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή τόσων συνανθρώπων μας. Γνωρίζουμε ότι η διαδικασία για την αντικατάσταση του μηχανήματος από το υπουργείο Υγείας είναι εξαιρετικά χρονοβόρα, γι’ αυτό πήραμε αυτή την πρωτοβουλία και καλούμε όλους να συμμετάσχουν, ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες» ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, αφού συνεχάρη όλους τους φορείς που στηρίζουν την προσπάθεια, τόνισε: «Έχουμε την υποχρέωση, σε ηθικό και οικονομικό επίπεδο, να στηρίξουμε την πρωτοβουλία. Στόχος μας είναι να μην μεταβαίνει κανένας ασθενής από την Κρήτη για ιατρικούς λόγους στην Αθήνα. Στηρίζουμε το αγαθό της δημόσιας υγείας, το νησί μας διαθέτει εξαιρετικό επιστημονικό-ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία μας και ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε αλληλέγγυοι ουσιαστικά σε αυτή την προσπάθεια. Συγχαίρουμε όλους όσους συνεργούν για την αγορά του ιατρικού μηχανήματος».

Εξ άλλου ο πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας, σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αναγκαστική ροή ασθενών προς την Αθήνα, λόγω τέτοιων ελλείψεων και κάλεσε όλους να συστρατευτούν στον ιερό αυτό σκοπό γνωρίζοντας ότι οι χορηγίες τους θα βοηθήσουν δεκάδες συνανθρώπους μας από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

Ακόμη, ο πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανώλης Κουμαντάκης, τόνισε ότι σήμερα υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα που δυστυχώς η πολιτεία δεν μπορεί να καλύψει άμεσα, έτσι η επιχειρηματική κοινότητα με τη συμβολή της Περιφέρειας, αποφάσισε να δράσει για να βοηθήσει όσους το έχουν ανάγκη.

Επίσης, η Χρυσή Πάγκαλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και πρόεδρος της Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μαζί νικάμε τον καρκίνο», αναφέρθηκε στη σπουδαία συμβολή εθελοντών που βοηθούν στις δράσεις στήριξης της πρωτοβουλίας αυτής και τόνισε ότι σκοπός είναι να έχει συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2017.

Οι δράσεις που έχουν προγραμματισθεί και ανακοινώθηκαν σήμερα έχουν ως εξής:

Την προσεχή Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου στις 21.00 μμ θα πραγματοποιηθεί Φιλανθρωπική βραδιά στο κέντρο εκδηλώσεων «Κουρήτες» με την ευγενική συμμετοχή καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής και την ευγενική προσφορά εμφιαλωμένου κρασιού και εδεσμάτων από τοπικές επιχειρήσεις. Η είσοδος θα είναι 20 ευρώ ανά άτομο και όλο το ποσό διατίθεται για τον σκοπό αυτό.
Την Κυριακή, 18 και τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικό παζάρι στον προαύλιο χώρο του Αγίου Τίτου, 9.00 πμ – 9.00 μμ. όπου θα πωλούνται ειδικά βραχιόλια, γούρια και άλλα δώρα φτιαγμένα από εθελοντές.
Την Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί Συναυλία της Μικτής χορωδίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπου επίσης θα πωλούνται τα ειδικά βραχιόλια, γούρια και άλλα δώρα φτιαγμένα από εθελοντές. – ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα