Ηράκλειο: Πιθανόν σήμερα η αποφυλάκιση ενός εκ των δραστών δολοφονίας του Κώστα Κατσούλη

08:15 4/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Σήμερα αναμένεται να αποφυλακιστεί ο 30χρονος οπαδός του Ηροδότου που είχε κριθεί ένοχος μαζί με δύο ακόμα άτομα, για τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς, Κώστα Κατσούλη, ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί άγρια στη Νέα Αλικαρνασσό, τον Σεπτέμβριο του 2014, στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά του δύο εβδομάδες αργότερα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Νέας Κρήτης, η υπεράσπιση του 30χρονου υπέβαλε πριν από μερικές εβδομάδες

στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, το οποίο τον περασμένο Νοέμβριο επέβαλε ποινές κάθειρξης στον 30χρονο και σε δύο ακόμη οπαδούς του Ηροδότου για την πράξη της «θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης» σε βάρος του αείμνηστου Κατσούλη.

Η ετυμηγορία του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας για το εν λόγω αίτημα εκκρεμεί, ωστόσο, όπως ανέφερε χθες μιλώντας στη “Νέα Κρήτη” ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου, Διονύσης Βέρρας, η εισήγηση που έγινε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήταν υπέρ της αναίρεσης της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Η υπεράσπιση του 30χρονου όντως προέβη σε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, αίτηση η οποία συζητήθηκε χθες από το αρμόδιο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. Τελικά, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του 30χρονου, ο οποίος αναμένεται να βγει από τη φυλακή σήμερα Πέμπτη.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχους τους τρεις άνδρες, ηλικίας 36, 30 και 28 ετών. Οι δύο πρώτοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 13 ετών, ενώ ο 28χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα