Ηράκλειο: 5 κρούσματα covid-19 στο Ελληνικό Μεσογειακό Παν/μιο

23:13 12/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Συναγερμός» σήμανε στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο μετά την εμφάνιση πέντε κρουσμάτων covid-19 μεταξύ των φοιτητών, που διαμένουν στην εστία του ιδρύματος.

Το πρώτο κρούσμα διαπιστώθηκε την περασμένη Δευτέρα σε φοιτητή, ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα από την Κυριακή και απευθύνθηκε στο κέντρο covid στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου, στην περιοχή του Εσταυρωμένου, όπου υποβλήθηκε σε τεστ. Ακολούθησε η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Στις άμεσες επαφές του

ήταν οι τέσσερις φοιτητές, στους οποίους έγινε το τεστ. Τα θετικά αποτελέσματα βγήκαν χθες το βράδυ και προκάλεσαν την άμεση κινητοποίηση της Πρυτανικής Αρχής.

Μετά από εισήγηση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής COVID-19 του Ιδρύματος αποφασίστηκε να τεθούν σε απομόνωση στα δωμάτιά τους και οι 78 φοιτητές που διαμένουν στην εστία. Ανάμεσά τους είναι και οι πέντε νοσούντες, τρία αγόρια και δύο κορίτσια, που μέχρι στιγμής παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Ήδη ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ, Νίκος Κατσαράκης έχει ενημερώσει τον υφυπουργό Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη  ενώ ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να γίνουν τεστ από Κινητή Μονάδα Υγείας σε όλους τους φοιτητές, που παραμένουν ακόμη στην εστία, καθώς υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι. Ήδη χθες έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους της εστίας. Σημειώνεται, ότι υπό κανονικές συνθήκες στην εστία του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. διαμένουν 300 φοιτητές, ωστόσο, από τη στιγμή, που ανακοινώθηκε ότι σταματούν τα μαθήματα στα αμφιθέατρα οι περισσότεροι αναχώρησαν για τα σπίτια τους.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Μανουσουδάκη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηράκλειο, -19, Ελληνικό Μεσογειακό Πανμιο,irakleio, -19, elliniko mesogeiako panmio