ΗΠΑ: Περίπου 75.000 τραυματίστηκαν από σφαίρες σε διάστημα 9 ετών

16:17 30/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση Jama Pediatrics, περίπου 75.000 παιδιά κάτω των 18 ετών μεταφέρθηκαν στα επείγοντα νοσοκομείων σε όλες τις ΗΠΑ φέροντας τραύματα από πυροβόλα όπλα, για το χρονικό διάστημα από το 2006 μέχρι το 2014.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία στα οποία βασίζεται η μελέτη, περίπου 8.300 παιδιά τραυματίζονται από όπλα στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.

Κατά τα πρώτα χρόνια της

περιόδου που εξέτασαν οι ειδικοί, ο αριθμός των παιδιών που μεταφέρθηκαν στα επείγοντα έχοντας τραύματα από σφαίρες παρουσιαζόταν μειωμένος, ωστόσο αυξήθηκε το 2014, σε σύγκριση με το 2013.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, τα περισσότερα τραυματισμένα παιδιά ήταν αγόρια, ηλικίας περίπου 15 ετών. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία 11 στα 100.000 παιδιά ζήτησαν βοήθεια σε νοσοκομείο των ΗΠΑ, αφού είχαν τραυματιστεί από σφαίρες.

Στις μισές περιπτώσεις, ο τραυματισμός οφειλόταν σε επιθέσεις. Το 39% των περιπτώσεων επρόκειτο για ατυχήματα και το 2% των περιπτώσεων τραυματισμού με όπλο οφειλόταν σε απόπειρες αυτοκτονίας.

Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι το κόστος νοσηλείας και θεραπείας για τα παιδιά που τραυματίστηκαν (το 1/3 του συνόλου) ανέρχεται στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το διάστημα των εννέα ετών στο οποίο αντιστοιχούν τα στοιχεία της μελέτης. Σημειώνεται ότι, από τα παιδιά που τραυματίστηκαν από όπλο στις ΗΠΑ, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το 6% έχασε τελικά τη ζωή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα