ΗΠΑ: Αιματηρό περιστατικό με ένοπλο σε σχολείο στη Φλόριντα

23:47 14/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αιματηρό περιστατικό με ένοπλο, σημειώθηκε, σε σχολείο στην πόλη Πάρκλαντ της κομητείας Μπρόουαρν.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλου σε ένα λύκειο στη Φλόριντα, σύμφωνα το γραφείο του σερίφη, τον τοπικό αρχηγό της πυροσβεστικής και τοπικά μέσα ενημέρωσης. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή του FBI καθώς κρίθηκε κρίσιμη η κατάσταση.

«Ο ένοπλος βρίσκεται τώρα υπό κράτηση», ανέφερε με tweet

το γραφείο του σερίφη, ενώ σε άλλη ανάρτηση τόνισε ότι τουλάχιστον 14 θύματα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Broward County Sheriff: Shooter "was taken into custody about an hour" after he left the school. pic.twitter.com/odZgLobABO

ABC News (@ABC) February 14, 2018

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του σερίφη, δράστης είναι ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, ο οποίος έχει τεθεί υπό κράτηση.

Πυροσβεστικές αρχές ανέφεραν στο CBS Miami ότι 20 έως 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Two confirmed dead after former ROTC student 'shoots up to 50' at Florida high school pic.twitter.com/nZiHhv5kvA

Daily Mail US (@DailyMail) February 14, 2018

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν δεκάδες μαθητές να βγαίνουν τρέχοντας από το σχολείο, κάποιοι με ψηλά τα χέρια. Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας είχαν περικυκλώσει το σχολείο.

Sheriff Israel, "The shooter was not a current student."

— Broward Sheriff (@browardsheriff) February 14, 2018

«Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων στην τρομερή ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα», δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση στο Twitter. «Κανένα παιδί, δάσκαλος, ή οποιοσδήποτε άλλος δεν θα πρέπει ποτέ να νιώθει ανασφαλής σε ένα αμερικανικό σχολείο», πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας με ανάρτηση στο Twitter δήλωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τοπικούς αξιωματούχους για το περιστατικό.

Εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν δεκάδες μαθητές να βγαίνουν τρέχοντας από το σχολείο, κάποιοι με ψηλά τα χέρια. Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας βρίσκονται στο λύκειο Marjory Stoneman Douglas στην πόλη Πάρκλαντ, στην ανατολική ακτή της Φλόριντας.

Broward County Commissioner says there will be victims advocates tonight for students and family members to "get any kind of help that they need." pic.twitter.com/WeyKkvIgcy

ABC News (@ABC) February 14, 2018

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της τρομερής κατάστασης στην κομητεία Μπρόουαρν στη Φλόριντα με αναφορές για πυροβολισμούς σε σχόλειο», ανέφερε με tweet του ο Μάρκο Ρούμπιο, γερουσιαστής της Πολιτείας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα