Ιωάννινα: Κύκλωμα διακινούσε μετανάστες

12:00 29/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων συνελήφθησαν δύο μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιείται στη διευκόλυνση μεταφοράς και εξόδου από την ελληνική επικράτεια παράτυπων μεταναστών. Πρόκειται για ημεδαπό και αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν αρχικά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ενδιαφερόμενους παράτυπους μετανάστες από τους οποίους λάμβαναν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ για την πραγματοποίηση της εξόδου

τους από την ελληνική επικράτεια. Στη συνέχεια, φρόντιζαν για τη μεταφορά τους στα Ιωάννινα με λεωφορεία της γραμμής, εκδίδοντας για λογαριασμό τους τα εισιτήρια. Τα δύο συλληφθέντα μέλη τους παραλάμβαναν από το Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων στα Ιωάννινα και τους μετέφεραν σε κατάλυμα έως ότου μεταφερθούν στα ελληνοαλβανικά σύνορα και προωθηθούν στο αλβανικό έδαφος.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα