Ιωάννινα: Αντίθετος στα τμήματα αστυνομίας στα Πανεπιστήμια ο πρύτανης Τ. Αλμπάνης

09:07 11/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Άρτα, ο πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ανέφερε μεν ότι υπάρχει πρόβλημα φύλαξης στις εγκαταστάσεις των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων καθώς και παραβατικότητα από εξωπανεπιστημιακούς παράγοντες, διαφώνησε, ωστόσο, με την ίδρυση τμημάτων αστυνομίας, διότι όπως ανέφερε «αυτό δεν συνάδει με την ακαδημαϊκή ελευθερία».

Για τη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ο πρύτανης εξέφρασε τον προβληματισμό του, επισημαίνοντας ότι «αυτές οι αλλαγές γίνονται στο όνομα της αριστείας, και στο όνομα της αριστείας αυστηροποιείται

η βάση». Παράλληλα, προέβη στην εκτίμηση ότι 24.000 έως 30.000 υποψήφιοι θα μείνουν εκτός, προσθέτοντας ότι «οι περισσότεροι θα οδηγηθούν σε ιδιωτικά ΙΕΚ και Κολέγια χωρίς αξιολογημένο προσωπικό και πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών».

Ο πρύτανης μετέφερε την απόφαση της Συγκλήτου, σύμφωνα με την οποία εκφράζεται η διαφωνία του Πανεπιστημίου με τη διαγραφή φοιτητών που βρίσκονται στο πτυχίο, καθώς δεν επιβαρύνουν το δημόσιο.

Εν τω μεταξύ, άσκησε κριτική στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τη δυνατότητα εισαγωγής με κατατακτήριες από ιδιωτικά ΙΕΚ σε Πανεπιστήμια, κάνοντας γνωστό ότι καταγγέλθηκε από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων επειδή είναι αντισυνταγματικό.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιωάννινα, Αντίθετος, Πανεπιστήμια, Αλμπάνης,ioannina, antithetos, panepistimia, albanis